ertnews.gr

Ιδρύεται σχολή Σηροτροφίας στο Σουφλί.

27/08 16:25
Ιδρύεται σχολή Σηροτροφίας στο Σουφλί.

Η λειτουργία δημόσιου ΙΕΚ στο Σουφλί κατοχυρώθηκε επίσημα με την δημοσίευση στο ΦΕΚ της σχετικής απόφασης που υπογράφει ο γ.γ Επαγγελματικής Κατάρτισης και Δια Βίου Μάθησης του Υπουργείου Παιδείας κ. Γιώργος Βούτσινος.

Όπως προβλέπεται στο σχετικό ΦΕΚ, την επόμενη ακαδημαϊκή χρονιά 2022-23 ιδρύεται παράρτημα του Δ-ΙΕΚ  Διδυμοτείχου  με έδρα το Σουφλί στο οποίο θα λειτουργούν  τρία  τμήματα: Μελισσοκομίας Σηροτροφίας και Αμπελουργίας Οινοποιίας.

Ο Δήμος Σουφλίου (δια της δημοτικής αρχής) εδώ και μήνες είχε σειρά επαφών με την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας αλλά και με υψηλόβαθμα στελέχη ώστε να τεθεί στον χάρτη της Ανώτερης και Ανώτατης εκπαίδευσης της χώρας.

Σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο δήμαρχος Παναγιώτης Καλακίκος αναφέρει , ότι έχει μεγάλη σημασία η πολιτική απόφαση που πάρθηκε για  το Σουφλί εν μέσω θέρους, ευχαρίστησε θερμά τόσο την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας όσο και τον κ. Βούτσινο για το ξεχωριστό ενδιαφέρον τους, αλλά και τους βουλευτές του νομού Α. Δημοσχάκη γιατί  κρατούσε το θέμα ψηλά με τις επερωτήσεις του, αλλά και τους κυρίους Χ. Δερμετζόπουλο και Σ. Κελέτση γιατί πάντα βρίσκονταν στο πλάι του όταν τους χρειαζόταν.

Ζήτησε  συνεργασία με τους υπόλοιπους δήμους του Νομού διευκρινίζοντας οτι κάθε περιοχή θα πρέπει να διεκδικεί  κάτι ξεχωριστό  ώστε να μην υπάρχει ανταγωνισμός αλλά αμοιβαία στήριξη

«Το ενδιαφέρον  για τα νέα τμήματα» όπως μας ανέφερε «είναι μεγάλο από όλο το νομό. Ήδη άρχισε να πνέει άνεμος αισιοδοξίας. Οι σχολές μας θα συζητηθούν. Ιδιαίτερα η σχολή Σηροτροφίας που θα είναι μοναδική στην Ελλάδα σε μια πόλη που χαρακτηρίζεται μητρόπολη του μεταξιού.Ανοίγουμε νέα σελίδα για διεκδικήσεις  στην ανώτερη εκπαίδευση γιατί νομίζω ότι το Σουφλί το δικαιούται»

https://www.ertnews.gr/wp-content/uploads/2021/08/Παναγιώτης-Καλακίκος-ΔΗΜΑΡΧΟΣ-ΣΟΥΦΛΙΟΥ.mp3?_=1

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Exit mobile version