Η υποδιοικήτρια της 4ης Υ.ΠΕ απαντά στη βουλευτή Ν. Γκαρά περί της μη σίτισης γιατρών στο Κ.Υ. Σαμοθράκης (ηχητικό)

«Διαψεύδω κατηγορηματικά τις δηλώσεις της κ. Γκαρά  ότι από τον Αύγουστο του 2021 δεν υπήρχε σίτιση στους εφημερεύοντες ιατρούς του Κ.Υ. Σαμοθράκης και συστήνω επικαιροποίηση και αξιολόγηση της ενημέρωσης της».

Αυτά δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η υποδιοικήτρια της 4ης ΥΠΕ Ειρήνη Χατζοπούλου απαντώντας στην σχετική ερώτηση που κατέθεσε στη βουλή η κ. Νατάσσα Γκαρά βουλευτής Σύριζα Έβρου με την οποία ζητά να αρθεί η αδικία που συντελείται τελευταία στους εφημερεύοντες ιατρούς του Κ.Υ. Σαμοθράκης.

Η κ. Χατζοπούλου στην δικαιοδοσία της οποίας υπάγονται τα Κέντρα Υγείας δηλώνει ότι «είναι αναφαίρετο δικαίωμα κάθε βουλευτή να κάνει την οποιαδήποτε ένσταση αρκεί η πληροφορία που διαθέτει να είναι διασταυρωμένη.»

Πιο συγκεκριμένα τόνισε ότι η τελευταία λήξη της σίτισης σύμφωνα με τα στοιχεία που υπάρχουν αλλά και μέσω των ιδίων των εργαζομένων, ήταν  στις 31/1/2022.

Όπως ανέφερε μετά την ανεξαρτητοποίηση των Κέντρων Υγείας  από τα Νοσοκομεία το 2015, με δεδομένο ότι τα Κ.Υ ήταν στις αρμοδιότητες των Υγειονομικών περιφερειών, υπήρξε κατά την άποψη της ένα κενό από το οποίο δεν προεκυπτε η υποχρεωτικότητα σίτισης στους εφημερεύοντες ιατρούς .Παρ όλα αυτά από το 2019, που η ίδια λαμβάνει γνώση, η Σαμοθράκη δεν έχει μείνει ποτέ χωρίς σίτιση αναγνωρίζοντας τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της, αλλά και το γεγονός ότι είναι νησί. Δεν τέθηκε ποτέ θέμα σίτισης τελευταία όπως τόνισε, η τελευταία  σύμβαση έληξε την 31η Ιανουαρίου 2022 αλλά με δεδομένο το γεγονός ότι υπήρχαν έκτακτες ανάγκες λόγω πανδημίας ο παλιός προϋπολογισμός δεν ήταν δυνατό να κάνει άμεσα την ανανέωση  από 1ης Φεβρουαρίου. Σαν  4η ΥΠΕ με το σύνολο των υποχρεώσεων, ήταν αδύνατο πρακτικά να ικανοποιηθούν άμεσα όλα τα ζητήματα που την αφορούν.

«Όπως έχουν ενημερωθεί οι άμεσα ενδιαφερόμενοι,  από την ερχόμενη εβδομάδα ανανεώνεται η σύμβαση και πάλι οι εργαζόμενοι θα έχουν την σίτιση που τους παρείχαμε τα τελευταία 2,5 χρόνια».

Όπως διαπιστώθηκε και από την ανταπόκριση των εργαζομένων δεν δημιουργήθηκε για το μικρό διάστημα του ενός μηνός κάποιο σοβαρό θέμα από  την απουσία σίτισης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος