Η Θράκη “έντυσε” με Ελλάδα για πρώτη φορά το Maneken – Pis στις Βρυξέλλες (ηχητικό)

Ο Έβρος η Θράκη κυριάρχησαν την περασμένη Κυριακή στις Βρυξέλλες σε μια τιμητική εκδήλωση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Βρυξελλών, με την παρουσία και του Έλληνα Πρέσβη στη χώρα.

Η πλούσια δράση του Συλλόγου Θρακιωτών Βρυξελλών που άοκνα συμμετέχει σε κάθε εκδήλωση σε συνδυασμό με την συμπλήρωση 40 χρόνων από την ίδρυση του ήταν η αφορμή για μια τέτοια  τιμή.

Το αγαλματίδιο  Maneken – Pis που δεσπόζει στο κέντρο της πρωτεύουσας της Ευρώπης χαρακτηριστική φιγούρα της πόλης ντύνεται κάθε φορά με την στολή κάποιας περιοχής ή κράτους που αυτό τιμάται από τους Βέλγους.

Από το 1950 περίπου μέχρι σήμερα έχει φορέσει περί τις 1097 στολές από διάφορες περιοχές  για να τιμήσει ένα εθνικό η άλλο γεγονός που τις αφορά.

Την περασμένη Κυριακή εν μέσω βροχής η Ελλάδα έντυσε για πρώτη φορά στα χρονικά το αγαλματίδιο αυτό, με την Θρακιώτικη φορεσιά τιμώντας την προσφορά του ομώνυμου Συλλόγου.

Διακόσιες πενήντα είναι οι  οικογένειες θρακιωτών ζουν σήμερα στο Βέλγιο δηλώνει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος του Κώστας Μπαμπατζικης.

Όλοι έχουν στην καρδιά  τους τον Έβρο την πατρίδα είναι ανοιχτοί όπως δηλώνει ο ίδιος σε οποιαδήποτε βοήθεια τους ζητηθεί και παρακολουθούν από κοντα όλα όσα συμβαίνουν στην περιοχή.

Δυστυχώς όμως κανένα κίνητρο δεν μπορεί να φέρει πίσω τους ανθρώπους αυτούς που έμαθαν πια στον τρόπο ζωής του εξωτερικού στερώντας την πατρίδα από την παρουσία τους.

Η Θράκη “έντυσε” με Ελλάδα για πρώτη φορά το Maneken – Pis στις Βρυξέλλες (ηχητικό)Η Θράκη “έντυσε” με Ελλάδα για πρώτη φορά το Maneken – Pis στις Βρυξέλλες (ηχητικό)

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος