Η Περιφέρεια ΑΜΘ ενισχύει 122 επιχειρήσεις αγροτικών περιοχών με 15,5 εκατ. €

Eκατόν είκοσι δύο (122) ιδιωτικές επενδύσεις σε αγροτικές περιοχές του βορείου Έβρου, της Δράμας και της Καβάλας θα ενισχύσει μέσω του προγράμματος CLLD-LEADER η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.

Η περιφερειακή διοίκηση ανακοίνωσε τη διάθεση 15.548. 622 ευρώ, τα οποία θα κατευθυνθούν σε επενδύσεις επιχειρήσεων μεταποίησης και εμπορίας αγροτικών προϊόντων, βιοτεχνίες, εργαστήρια, καταστήματα γενικού εμπορίου και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στους τομείς του τουρισμού και της παροχής υπηρεσιών. Αθροιστικά, μαζί με τα ιδιωτικά κεφάλαια που θα επενδυθούν για την υλοποίηση των κατατεθειμένων σχεδίων, το συνολικό ποσό θα ανέλθει στα 27 εκ. ευρώ. Για την έγκριση της χρηματοδότησης που θα προέλθει από το LEADER, ενημέρωσε τους προέδρους των Αναπτυξιακών Εταιρειών Βορείου Έβρου, Καβάλας και Δράμας, ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, Χρήστος Μέτιος, στη διάρκεια τηλεδιάσκεψης που είχε μαζί τους με τη συμμετοχή και του Προέδρου της ΠΕΔ/ΑΜΘ και δημάρχου Ορεστιάδας, Βασίλη Μαυρίδη.

Όσον αφορά τον βόρειο Έβρο, μέσω της Εταιρείας Έρευνας και Ανάπτυξης Βορείου Έβρου θα ενισχυθούν 19 έργα με 2.714.895 ευρώ από το LEADER, ενώ άλλα 2.090.529 θα διαθέσουν οι επιχειρήσεις. Υπενθυμίζεται ότι για τον Έβρο είχε προηγηθεί η διάθεση 2,1 εκ .ευρώ προς τη Δημοσυνεταιριστική Έβρος Α. Ε., για την ενίσχυση ιδιωτικών επενδύσεων σε αγροτικές περιοχές των δήμων Σουφλίου, Αλεξανδρούπολης και Σαμοθράκης.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος