Η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ λέει «όχι» στο νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία

Να μην ψηφιστεί το νέο νομοσχέδιο για την Παιδεία το οποίο όπως υποστηρίζουν “μετατρέπει το σχολείο σε επιχείρηση, γενικεύει τις μορφωτικές ανισότητες και απαξιώνει τους εκπαιδευτικούς”, ζητά η Ομοσπονδία Γονέων Μαθητών ΑΜΘ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της «το νέο νομοσχέδιο αποτελεί αντιδραστική «τομή», με τον πυρήνα των αλλαγών του να εστιάζει στη δημιουργία σχολείων πολλών ταχυτήτων, να καταργεί ακόμη περισσότερο την ενιαία εκπαιδευτική διαδικασία, να νομοθετεί τις εκπαιδευτικές ανισότητες και τον ασφυκτικό έλεγχο των σχολείων».

Όπως διευκρινίζει «με τις ρυθμίσεις εξασφάλισης πόρων μέσα από την διοργάνωση εκδηλώσεων, την δυνατότητα χρηματοδότησης από δωρεές και χορηγίες, έχει σκοπό να εδραιώσει την κρατική υποχρηματοδότηση και να οδηγήσει αφενός μεν τους χορηγούς και κάθε είδους επιχείρηση να συνδιαμορφώνουν το περιεχόμενο σπουδών αφετέρου δε τους γονείς να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη».

Η Ομοσπονδία Γονέων ΑΜΘ καλεί τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων να οργανώσουν δράσεις ενημέρωσης και διαμαρτυρίας ώστε η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας να το πάρουν πίσω στο σύνολό του.

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ