Γιορτή Τσίπουρου σήμερα και αύριο στο Σουφλί

Μεγάλη αναμένεται να είναι η συμμετοχή του κόσμου στη  Γιορτή Τσίπουρου που ξεκινά σήμερα, Παρασκευή, στο Σουφλί και θα είναι η μοναδική που διοργανώνεται φέτος σε όλη τη Θράκη.

Μετά από δυο χρόνια απουσίας λόγω πανδημίας, όλα είναι έτοιμα για  όσους επιθυμούν να περάσουν δυο μέρες γλεντιού με την συνδιοργάνωση της Περιφέρειας ΑΜΘ , του  Συλλόγου «Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ»  και του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού  Σουφλίου.

Γιορτή Τσίπουρου σήμερα και αύριο στο ΣουφλίΗ Γιορτή Τσίπουρου διεξάγεται σε έναν εμβληματικό χώρο της πόλης, όπου στο παρελθόν συσκευάζονταν σταφύλια προς εξαγωγή. Σήμερα στεγάζει το αποστακτήριο ενώ στην τεράστια αίθουσα του υπάρχει σε διπλανό χώρο, έχει γίνει σχετική ανακαίνιση και διαμόρφωση της ώστε να φιλοξενούνται εκδηλώσεις για το κοινό.

Έχει καταξιωθεί στη συνείδηση  του κόσμου η Γιορτή τσίπουρου, τονίζει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος του «Στάφυλου», Πασχάλης Χριστοδούλου. Το διήμερο αυτό, ο κόσμος θα ζήσει στον κόσμο της απόσταξης, θα δει από κοντά πως βγαίνει το τσίπουρο και θα το  απολαύσει συνοδεία σουφλιώτικων μεζέδων όπως το περιβόητο χωριάτικο λουκάνικο,  ο καβουρμάς κ.α.

Η πρώτη βραδιά είναι αφιερωμένη στο ρεμπέτικο και λαϊκό τραγούδι και η δεύτερη στην παραδοσιακή μουσική και τραγούδια.

Το γλέντι και τις δυο ημέρες ξεκινά στις 8.30 το βράδυ με την συμβολική είσοδο των 7 ευρώ.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Χριστοδούλου στον παρακάτω σύνδεσμο:

Πασχάλης Χριστοδούλου, πρόεδρος Συλλόγου «Φίλοι της Αμπέλου και του Οίνου Ο ΣΤΑΦΥΛΟΣ» και του Αμπελουργικού Συνεταιρισμού Σουφλίου.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος