Για πρώτη φορά στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης πραγματοποιήθηκε ραδιοισοτοπική θεραπεία με Λουτέτσιο σε ασθενή με μεταστατική νόσο από Νευροενδοκρινή κακοήθη νεοπλασία.
Πρόκειται για μια πρωτοποριακή και αποτελεσματική θεραπεία στις σπάνιες αυτές νόσους που επιφέρει εκλεκτική θεραπεία στους όγκους, ανακούφιση στον πόνο καθώς και αύξηση του χρόνου επιβίωσης τους.
«Είμαστε από τα ελάχιστα τμήματα που κάνουμε αυτήν την θεραπεία στην Ελλάδα. Είναι μια απλή θεραπεία τελείως ασφαλής και αφορά μια ομάδα σπάνιων νόσων καρκίνου όπου είναι οι νευροενδοκρινής όγκοι ,είναι μια κακοηθέστατη πάθηση η οποία δίνει μεταστάσεις» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο καθηγητής Πυρηνικής Ιατρικής του ΔΠΘ και διευθυντής του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του Γ.Π.Ν.Α κ. Αθανάσιος Ζησιμόπουλος, τονίζοντας πως «με την θεραπεία αυτή μπορούμε και φέρνουμε μια ανακούφιση συμπτωμάτων στους ασθενείς σμίκρυνση του όγκου, βελτίωση ποιότητας ζωής των ασθενών και το πιο σημαντικό παράταση του προσδόκιμου επιβίωσης».
Όπως διευκρίνισε, «ήθελε αρκετό σχεδιασμό για να προετοιμαστούν οι χώροι, ο τρόπος της πραγματοποίησης της θεραπείας και σε αυτό συνεργάστηκαν οι Διοικητικές υπηρεσίες, όλο το Ιατρικό Τμήμα, οι ακτινοφυσικοί, οι νοσηλευτές, οι τεχνολόγοι με αρωγό τον Διοικητή του Νοσοκομείου και φέραμε ένα καλό αποτέλεσμα το οποίο μας το επιβεβαιώνει και ο ασθενής δέκα ημέρες μετά την θεραπεία».
«Η θεραπεία ξεκίνησε από την προηγούμενη εβδομάδα και το ποιο σημαντικό είναι ότι ο ασθενής στον οποίο πραγματοποιήθηκε η θεραπεία δεν ήταν από την Περιφέρεια ΑΜΘ, άρα το Εργαστήρι της Πυρηνικής Ιατρικής του Νοσοκομείου Αλεξανδρούπολης γίνεται πόλος έλξης από ολόκληρη την Ελλάδα» είπε ο κ. Ζησιμόπουλος και υπογράμμισε πως “η θεραπεία αυτή θα ωφελήσει πάρα πολύ τους καρκινοπαθείς ασθενείς και το ποιο σημαντικό είναι ότι, οι ασθενείς της Περιφέρειας ΑΜΘ δεν θα μετακινούνται σε άλλη πόλη».
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος