Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό)

Δεκαέξι φοιτητές από την Ελλάδα και την Σουηδία φιλοξενούνται τις μέρες αυτές στην πόλη του μεταξιού, το Σουφλί, στα πλαίσια ενός προγράμματος που εδώ και 5 χρόνια εκπονείται στην περιοχή. Οι φοιτητές προέρχονται από τα Πανεπιστήμια του Konstfact Στοκχόλμης  και την Σχολή Καλών Τεχνών της Αθήνας.

Όλα ξεκίνησαν από ένα ενδιαφέρον δημοσιογράφων που επισκέφθηκαν το Σουφλί πριν 6 χρόνια, για να συνεχισθεί με ερευνητική αποστολή καθηγητών από το Σουηδικό Ινστιτούτο και το Πανεπιστήμιο όπου και συνεχίζεται για τρίτη χρονιά φέτος με τους φοιτητές του.

Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό) Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό)

Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό)Το Σουφλί με το μετάξι του παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον και διανθίζεται με συμπληρωματικές δράσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής, θα τονίσει στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Πρόεδρος του Συλλόγου (συν διοργανωτή) Φίλων Μετάξης «η Χρυσαλλίδα», Γιώργος Τσακίρης, ο οποίος ανέφερε ότι μέχρι σήμερα οι περιηγήσεις της ομάδας που αρχικά αποτελούνταν από 22 άτομα συνεχίζονται με ενθουσιασμό, αλλά λόγω ζητημάτων που προέκυψαν μειώθηκαν στα 16.

Ήδη τα κουκουλόσπιτα αρχίσαν να παίρνουν ζωή, ενώ οι περιηγήσεις περιλάμβαναν επίσκεψη των φοιτητών στο Βιομηχανικό ιστορικό συγκρότημα Τζίβρε, στο εξαιρετικό Αρχοντικό Κουρτίδη,  στο Μουσείο Μετάξης Σουφλίου και στο Αρχοντικό Μπρίκα, αυτό το επιβλητικό και εμβληματικό κτήριο του Σουφλίου όπου στεγάζεται το Ιστορικό Μουσείο της πόλης  και παρουσιάζεται η συλλογή των μεταξωτών της Χρυσαλλίδας.

Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό) Φοιτητές από Ελλάδα και Σουηδία στο Σουφλί (ηχητικό)

Στις ξεναγήσεις και την γνωριμία με τον τόπο περιλαμβάνονται και επισκέψεις στα σηροτροφεία της περιοχής από τα 30 που έχει ο νομός σε μια περίοδο που ήδη ξεκίνησε η 1η εκτροφή της χρονιάς.

Τις επόμενες ημέρες θα υπάρχουν εργαστήρια όπου θα γίνουν μαθήματα στους φοιτητές τεχνικής εκτύπωσης, ύφανσης, μακραμέ, δαντέλα κέντημα φυτικές βαφές και οικολογικές μέθοδοι εκτύπωσης σε Οικοτεχνίες του Σουφλιου και του Φυλακτού.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος