Έβρος: Σε διαθεσιμότητα οι πέντε συνοριοφύλακες που κατηγορούνται για διακίνηση μεταναστών

Σε διαθεσιμότητα τέθηκαν από σήμερα το πρωί πέντε συνοριοφύλακες από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας, ενώ διατάχθηκε και Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη συμμετοχή τους στο γνωστό κύκλωμα διακίνησης των μεταναστών, το οποίο δρούσε στην περιοχή του Διδυμότειχου στον Έβρο.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή θα απολογηθούν στον ανακριτή και στον εισαγγελέα οι εν λόγω, οι οποίοι ενέχονται σε όλο το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών, μετά από έρευνα που πραγματοποίησαν οι άνδρες του Σώματος στο Εσωτερικών Υποθέσεων Βόρειας Ελλάδας της Ελληνικής Αστυνομίας.

Συγκεκριμένα, κατηγορούνται ότι σε συνεργασία με τέσσερις Τούρκους δουλέμπορους κανόνιζαν να έρχονται από την γειτονική χώρα παράνομοι μετανάστες χωρίς να γίνεται κανένας έλεγχος στην παρέβρια ζώνη.

Το νεότερο είναι ότι υπάρχει και η κατηγορία για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης που κάνει όλη αυτή την διαδικασία πολύ δυσκολότερη για τους ίδιους.

Εκτός από τη σύλληψή τους, υπάρχουν και ανακρίσεις οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη. Υπάρχουν καταθέσεις και από άλλους συναδέλφους τους για φανεί εάν θα διευρυνθεί ο αριθμός των εμπλεκόμενων ατόμων.

Πηγή: ΕΡΤ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος