Έβρος: Πώς είδαν την επίσκεψη του Πρωθυπουργού ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλούδη

"Είμαστε εδώ σαν Ερινύες της κοινωνίας και θα περιμένουμε", δηλώνουν οι γονείς της αδικοχαμένης Ελένης Τοπαλούδη

“Μια ιδιαίτερα ανθρώπινη επίσκεψη με την πρέπουσα συμπεριφορά”, έζησαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλουδη στα πρόσωπα του Κυριάκου και της Μαρέβας Μητσοτάκη που επισκέφθηκαν την περασμένη Παρασκευή το σπίτι τους με αφορμή την επίσκεψη τους στον Έβρο.

Ο Πρωθυπουργός της χώρας και η σύζυγος του θέλησαν να συναντήσουν ιδιωτικά τους γονείς της αδικοχαμένης Ελένης, χωρίς να γίνει γνωστό στο ευρύ κοινό, για να ακουμπήσουν με ενδιαφέρον και τρυφερότητα τον πόνο των ανθρώπων αυτών που ζουν τα τελευταία χρόνια το δικό τους μαρτύριο.

Ο Γιάννης και η Κούλα Τοπαλουδη ξαφνιάστηκαν στο άκουσμα της επίσκεψης  στην αρχή, κάτι που στην πορεία διαλύθηκε από την ζεστή συμπεριφορά τους όπως δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Γιάννης πατέρας της Ελένης.

Μας έκανε εντύπωση η αγκαλιά και η ανθρωπιά τους σχολίασε ο Γιάννης Τοπαλούδης, «Έβλεπες στα μάτια τους την ανθρωπιά. Εμείς αυτό είδαμε αυτό εισπράξαμε».

«Περίμενε να μπούμε κατευθείαν στα θέματα που μας απασχολούν και αυτό κάναμε με αφορμή το έγγραφο που είχαμε στείλει σε όλες τις αρχές του τόπου, ΠτΔ, Πρωθυπουργό, Πρόεδρο της Βουλής αρχηγούς κομμάτων από τον Ιούλιο του 2022 και περιμέναμε μια απάντηση. Ο ίδιος δεσμεύθηκε να εξετάσει άμεσα τα θέματα που μας απασχολούν όλες τις οικογένειες των θυμάτων, που στηρίζονται σε δυο άξονες 1ον αυτόν που αφορά το Υπουργείο Δικαιοσύνης (Ποινικός Κώδικας, Κώδικας Ποινικής Δικονομίας  αλλά και η  ψυχολογική και οικονομική ταλαιπωρία  των θυμάτων) και 2ο τον άξονα που αφορά την ενίσχυση και στήριξη των οικογενειών των θυμάτων από εγκληματικές ενέργειες και από τα δολοφονικά τροχαία δυστυχήματα ζητώντας μέριμνα για τα μέλη των οικογενειών των θυμάτων», είπαν οι γονείς της Ελένης Τοπαλούδη.

«Μας υποσχέθηκε ότι θα επιληφθεί, δεν ξέρουμε πότε. Εμείς όμως είμαστε εδώ και θα περιμένουμε. Είμαστε εδώ σαν Ερινύες της κοινωνίας και θα περιμένουμε. Όλες οι οικογένειες των θυμάτων. Αν κάποιοι ξεχνάνε, εμείς θα είμαστε δω να τους το θυμίζουμε. Εμείς περιμένουμε, έχουμε υπομονή. Μας άκουσαν με προσοχή. Ίσως κάτι να σκίρτησε μέσα τους  διότι μιλήσαμε μέσα από την ψυχή που μας έχει απομείνει», πρόσθεσαν.

Γιάννης Τοπαλούδης για επίσκεψη Πρωθυπουργού
Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος