Έβρος – Ν. Μηταράκης: Η πολιτική για μείωση των μεταναστευτικών ροών είναι αδιαπραγμάτευτη

«Για την κυβέρνηση δεν τίθεται θέμα δημιουργίας νέων δομών στη Θράκη επεσήμανε σήμερα ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου Νότης Μηταράκης, ο οποίος πραγματοποιεί περιοδεία στην Αλεξανδρούπολη. Όπως διευκρίνισε, η ασφάλεια του Έβρου και των κατοίκων του συνιστά τη μόνη προτεραιότητα της κυβέρνησης.

“Η πολιτική της κυβέρνησης για την μείωση των μεταναστευτικών ροών είναι αδιαπραγμάτευτη και το μεταναστευτικό είναι ένα από τα μεγάλα προβλήματα της χώρας. Για την αντιμετώπισή του εφαρμόζεται μια πολύ αυστηρή πολιτική που βάζει δύο μετρήσιμους στόχους: Αφενός τον περιορισμό των ροών και αφετέρου τον περιορισμό των επιπτώσεων στις τοπικές κοινωνίες” επανέλαβε από την αλεξανδρούπολη ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, ο οποίος περιοδεύει από χθες στον Έβρο.

Κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου, ο κ. Μηταράκης είπε ότι δεν αλλάζει η εθνική πολιτική της κυβέρνησης για την Θράκη και τον Έβρο και είναι ξεκάθαρο ότι δεν θα δημιουργηθεί καμία νέα δομή. Όπως πρόσθεσε, η χώρα δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι πύλη εισόδου για λαθροδιακινητές. Ανέφερε πως το 2020 είχαμε μείωση των ροών κατά 80%.

“Η εικόνα του μεταναστευτικού στον Έβρο έχει αλλάξει εφαρμόζοντας πολιτική τριών σημείων, ενίσχυση συνόρων με τον φράχτη, πρόσληψη εκατοντάδων συνοριοφυλάκων και αναβάθμιση υφιστάμενων εγκαταστάσεων για την ασφάλεια στην περιοχή” ανέφερε ο Ν. Μηταράκης.

Απαντώντας σε ερώτηση για την συμφωνία επανεισδοχής της ΕΕ με την Τουρκία, την οποία δεν συμπεριλαμβάνεται ο Έβρος, ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου είπε πως η κυβένηση σκέφεται να επανεξετάσει την συμφωνία ώστε να συμπερηληφθούν και τα χερσαία σύνορα στην συμφωνία επανεισδοχής, υπό την προϋπόθεση ότι δεν θα υπάρχει μόνιμη παραμονή στην Θράκη.

Το πρωί ο υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου, είχε επαφές με αυτοδιοικητικούς παράγοντες για το μεταναστευτικό.

Ρεπορτάζ: Ολ. Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος