Συγκρατημένη πτώση των τιμών, τόσο στην αμόλυβδη βενζίνη, όσο και στο πετρέλαιο κίνησης, καταγράφεται στον Νομό Έβρου σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία από το Παρατηρητήριο Τιμών του Υπουργείου Ανάπτυξης, όπως αυτά διαμορφώθηκαν μέχρι το πρωί της Πέμπτης 18 Ιουνίου (10:00). Η μείωση αυτή αποτυπώνεται κυρίως στις κατώτατες τιμές εκκίνησης των πρατηρίων, με τις premium εκδοχές των καυσίμων να διατηρούν το εύρος των τιμών σε υψηλότερα επίπεδα στα πρατήρια καυσίμων ανά δήμο. Σύμφωνα με τον ρεπορτάζ του ertnews.gr:
Οι τιμές στην αμόλυβδη
Βάσει των επίσημων στοιχείων, η χαμηλότερη τιμή εκκίνησης στην αμόλυβδη 95 οκτανίων εντοπίζεται στον δήμο Αλεξανδρούπολης, όπου η βενζίνη ξεκινά από τα 1,912 ευρώ ανά λίτρο, ενώ αμέσως μετά ακολουθεί ο δήμος Διδυμοτείχου με τιμή εκκίνησης τα 1,918 ευρώ.
Η ακριβότερη αμόλυβδη καταγράφεται στον δήμο Σαμοθράκης όπως είναι αναμενόμενο λόγω νησιωτικότητας, με τιμή στα 2,170 ευρώ ανά λίτρο (σύμφωνα με την τελευταία ημερομηνία δήλωσης στις 8 Ιουνίου) . Στον υπόλοιπο νομό, η υψηλότερη τιμή για βενζίνη αγγίζει τα 2,176 ευρώ ανά λίτρο, σε πρατήριο στον δήμο Διδυμοτείχου.
Οι τιμές στο πετρέλαιο κίνησης (Diesel)
Στο Diesel κίνησης, το φθηνότερο σημείο πώλησης βρίσκεται στον δήμο Διδυμοτείχου με την τιμή εκκίνησης να διαμορφώνεται στα 1,559 ευρώ ανά λίτρο, ενώ ακολουθεί η Αλεξανδρούπολη με 1,574 ευρώ.
Το ακριβότερο πετρέλαιο κίνησης καταγράφεται στη Σαμοθράκη με 1,915 ευρώ ανά λίτρο (τελευταία ημερομηνία εγγραφής 8 Ιουνίου), ενώ στις premium κατηγορίες η μέγιστη τιμή αγγίζει τα 1,950 ευρώ ανά λίτρο στο Διδυμότειχο και τα 1,949 ευρώ στο Σουφλί.
Αναλυτικά το εύρος τιμών ανά Δήμο:
–Δήμος Αλεξανδρούπολης: Η αμόλυβδη κυμαίνεται από 1,912 (1,929 προηγούμενη εγγραφή) ευρώ και φτάνει έως 2,099 ευρώ. Το Diesel κίνησης κυμαίνεται από 1,574 (1,633 προηγούμενη εγγραφή) ευρώ έως 1,855 ευρώ.
-Δήμος Σουφλίου: Η αμόλυβδη κυμαίνεται από 1,949 (1,969 προηγούμενη εγγραφή) έως 2,099 (2,149 προηγούμενη εγγραφή) ευρώ. Το Diesel κίνησης από 1,609 (1,665 προηγούμενη εγγραφή) έως 1,949 ευρώ.
-Δήμος Διδυμοτείχου: Η αμόλυβδη κυμαίνεται από 1,918 έως 2,176 ευρώ. Το Diesel κίνησης διαμορφώνεται από 1,559 (1,636 προηγούμενη εγγραφή) έως 1,950 ευρώ.
-Δήμος Ορεστιάδας: Η αμόλυβδη κυμαίνεται από 1,945 (1,965 προηγούμενη εγγραφή) έως 2,169 ευρώ, ενώ το Diesel κίνησης από 1,599 (1,645 προηγούμενη εγγραφή) έως 1,915 ευρώ.
-Δήμος Σαμοθράκης: Η τιμή της αμόλυβδης βρίσκεται στα 2,170 ευρώ και του Diesel κίνησης στα 1,915 ευρώ(τελευταία εγγραφή 8 Ιουνίου 2026).
Αξίζει να σημειωθεί πως εξαιτίας τεχνικού προβλήματος που παρουσιάστηκε στην πλατφόρμα του Παρατηρητηρίου Τιμών στις 15 και 16 Ιουνίου, τα αντίστοιχα ημερήσια δελτία δεν ήταν διαθέσιμα. Για τον λόγο αυτό, οι τιμές που εμφανίζονται σε παρένθεση αφορούν τα στοιχεία που καταγράφηκαν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ το πρωί της Τετάρτης 17 Ιουνίου, αποτυπώνοντας τη συγκριτική μεταβολή των τιμών.
Ρεπορτάζ: Δήμητρα Παρασκευοπούλου
Φωτογραφία: Αρχείο ertnews.gr
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος