Έβρος: Ημερίδα για την άυλη Πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης

«Ο πολιτισμός σήμερα στον Εβρο είναι εν υπνώσει ,»δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η ιδρύτρια και Διευθύντρια του ΕΜΘ κ.Αγγελική Γιαννακίδου με αφορμή την ημερίδα που θα πραγματοποιηθεί στις 21 Ιουνίου στο Διδυμότειχο με θέμα «η άυλη Πολιτιστική κληρονομιά της Θράκης.»

«Ο Έβρος είναι μια περιοχή που διαθέτει μια ανθρωπογεωγραφία πολύ σημαντική ,άρα ένα πλουραλισμό πολιτισμικό τον οποίο όμως πρέπει να τον αξιοποιήσουμε προς όφελος μας,» είπε η κ. Γιαννακίδου και πρόσθεσε πως «το θέμα δεν είναι να επιβιώσουμε, αλλά να συνεχίσουμε να παράγουμε πολιτισμό και να ορθώσουμε το πολιτιστικό μας ανάστημα, αυτό είναι το ζητούμενο.»

Όπως τόνισε πρέπει να κινηθούμε στον κύκλο «Πολιτισμός, Δημιουργία, Οικονομία,» καθώς εξακολουθούν να υπάρχουν και σήμερα πολύ σημαντικές παραγωγές στον νομό που έχουν να κάνουν με το μικροκλίμα της περιοχής αλλά και την γονιμότητα της περιοχής, φέρνοντας ως χαρακτηριστικό παράδειγμα το βιολογικό σουσάμι που παράγεται πανελλαδικά στα Βρυσικά.

Εισηγητές της ημερίδας είναι : η κ. Σταυρούλα-Βίλλυ Φωτοπούλου, διευθύντρια Νεότερης Πολιτιστικής Κληρονομιάς, ΥΠΠΟΑ, ο κ.Ιωάννης Δρίνης ,προϊστάμενος στο Τμήμα Άυλης Πολιτιστικής Κληρονομιάς και Διαπολιτισμικών θεμάτων ,ΥΠΠΟΑ,η κ. Αγγέλα Γιαννακίδου ,ιδρύτρια και πρόεδρος Εθνολογικού Μουσείου Θράκης και ο κ. Χρυσόπουλος Αριστείδης πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θρακικών Σωματείων.

Στόχος της ημερίδας είναι : να αποσαφηνιστεί το πλαίσιο της άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς
να ευαισθητοποιηθεί το κοινό που δραστηριοποιείται στον χώρο της Πολιτιστικής Κληρονομιάς για την διαφύλαξη, τεκμηρίωση και ανάδειξη της να ενισχυθεί ο τομέας της διαχείρισης της παράδοσης, της διάχυσης της τοπικής γνώσης και η δικτύωση των πολιτιστικών οργανισμών.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος