Έβρος: Επαναλειτουργούν τα 4 Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων – Πολυδύναμο διεκδικεί το Σουφλί (ηχητικό)

Παραμένουν  σε λειτουργία με απόφαση του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας τα  4 Κέντρα Νεοσυλλέκτων στο νομό Έβρου.

Το θέμα είχε απασχολήσει την τοπική κοινωνία μήνες πριν,  από την στιγμή που υπήρχε σαν πληροφορία που αργότερα επιβεβαιώθηκε σχετικά με την  πρόθεση να κλείσουν τα Κέντρα Κατάταξης στο νομό, λόγω αδυναμίας του  προσωπικού να ανταποκριθεί στις επιπλέον απαιτήσεις.

Μεσολάβησε  μια επιστολή των  4 δημάρχων στον Υπουργό  Εθνικής Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο στην οποία εκφράζονταν η έντονη διαμαρτυρία τους και μια συνάντηση μαζί του στην Αλεξανδρούπολη παραμονές  Χριστουγέννων, παρουσία και των βουλευτών του νομού της ΝΔ,  απ’ όπου είχαν   πάρει τη δέσμευση ότι αναβάλλεται  το κλείσιμο μέχρι νεωτέρας. 

Τόσο ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος ως μέλος της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών Υποθέσεων της Βουλής, όσο και  η ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ με αναρτήσεις τους ενημέρωσαν την απόφαση του ΥΠΕΘΑ σύμφωνα με την οποία δεν διακόπτεται η λειτουργία των Κέντρων Εκπαίδευσης στο νομό στα σημεία που υπάρχουν σήμερα, Λαγός-  Διδυμοτείχου, Σουφλί, Καβησός – Φερών και Αλεξανδρούπολη.

Με την ανάκληση της απόφασης αυτής όπως σχολιάζεται  αποκαθίσταται μια αδικία εις βάρος της περιοχής. Ήδη από τον επόμενο μήνα Μάρτιο τα Κέντρα θα δέχονται εκ νέου στρατευσίμους από την Β ΕΣΣΟ.

«Η παρουσία του στρατού είναι αρκετά συνυφασμένη με την περιοχή μας συμβάλει αρκετά θετικά» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο βουλευτής Χρήστος Δερμεντζόπουλος προσθέτοντας ότι μέσα στο πλάνο συζήτησης υπάρχει πρόθεση ακόμη και να ενισχυθούν τα Κέντρα με προσωπικό ώστε να μην επιβαρύνονται οι υπάρχοντες αξιωματικοί των στρατοπέδων που χρησιμοποιούνται ως χώροι υποδοχής των νεοσυλλέκτων.

                       Πολυδύναμο Κέντρο Κατάταξης διεκδικεί το Σουφλί

Έβρος: Επαναλειτουργούν τα 4 Κέντρα Κατάταξης Νεοσυλλέκτων – Πολυδύναμο διεκδικεί το Σουφλί (ηχητικό)

Με μεγάλη ικανοποίηση  δέχθηκε την απόφαση η κοινωνία του Έβρου μάλιστα ο πρόεδρος της Ένωσης Επαγγελματιών Σουφλίου Θόδωρος Τσιαμίτας που πρώτος πριν μερικούς μήνες είχε αναδείξει το θέμα σε δηλώσεις του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι η εξέλιξη αύτη δίνει δύναμη και αισιοδοξία να συνεχίσουν να διεκδικούν.

Μέσα στις προτάσεις που ήδη κατατέθηκαν από πλευράς της πόλης του Σουφλιου υπάρχει το αίτημα για την δημιουργία ενός πολυδύναμου Κέντρου Κατάταξης στο Σουφλί πλήρως στελεχωμένου σε οικόπεδο που διαθέτει ο Δήμος αίτημα που θα διεκδικήσουν σθεναρά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος