Έβρος: «Άλλαξαν χέρια» και οι τέσσερις δήμοι που είχαν β΄ γύρο

Οι δεύτερες σε ποσοστά δημοτικές παρατάξεις , έγιναν πρώτες, στο β΄γύρο δημοτικών εκλογών που διεξήχθησαν στους τέσσερις από τους πέντε δήμους του νομού Έβρου.

Στο δήμο Αλεξανδρούπολης, νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Γιάννης Ζαμπούκης, επικεφαλής της παράταξης «Δήμος για όλους-Πρώτα Εσύ» με ποσοστό 52,22% και 14.439 ψήφους, ενώ η παράταξη «Πόλη και Πολίτες» με επικεφαλής τον νυν δήμαρχο , Βαγγέλη Λαμπάκη, έλαβε 47,78% και 13.211 ψήφους.

Στο Σουφλί, δήμαρχος αναδείχθηκε ο Παναγιώτης Καλακύκος, επικεφαλής του συνδυασμού «Συνεργασία Ανάπτυξη Συνοχή» με ποσοστό 52,51% και 4.871, «εκτοπίζοντας από τη θέση του επί τέσσερις θητείες δημάρχου, Ευάγγελου Πουλιλιού, επικεφαλής της παράταξης «Νέα Πορεία», που έλαβε 4.405 ψήφους δηλαδή το ποσοστό 47,49%.

Στο δήμο Διδυμοτείχου, νέος δήμαρχος εκλέχθηκε ο Ρωμύλος Χτζηγιάνογλου, επικεφαλής της παράταξης «Απ΄την Αρχή» με ποσοστό 52,05% και 5.497 ψήφους, έναντι του Χρήστου Τοκαμάνη, επικεφαλής της παράταξης «Δύναμη Δημιουργίας» με ποσοστό 47,95% και 5.065 ψήφους.

Στο δήμο της Σαμοθράκης , εκλέγεται νέος δήμαρχος ο Νίκος Γαλατούμος επικεφαλής της παράταξης «Ενωτικό Κίνημα» , με ποσοστό 53,11και 1.016 ψήφους, έναντι του Θανάση Βίτσα επικεφαλής της παράταξης «Δημοτική Ενωτική Συνεργασία Σαμοθράκης « που έλαβε ποσοστό 46.89% και 897 ψήφους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος