Εργαστήριο: Νέες τεχνολογίες κατά την αναζήτηση εργασίας

Πληροφορίες και συμβουλές για το πώς κάποιος άνεργος, η εργαζόμενος μπορεί να υποβάλει την αίτηση του μέσω της πλατφόρμας ΑΣΕΠ η ΟΑΕΔ σε προσκλήσεις για θέσεις εργασίας και προγράμματα απασχόλησης, έλαβαν νέοι ηλικίας από 25-35 χρόνων μέσα από το Εργαστήριο «Νέες Τεχνολογίες και μέσα κοινωνικής δικτύωσης κατά την αναζήτηση εργασίας», που διοργάνωσε στην Αλεξανδρούπολη το Εργατικό Κέντρο Εβρου σε συνεργασία με το Ινστιτούτο Εργασίας/Γ.Σ.Ε.Ε. -παράρτημα Αν. Μακεδονίας Θράκης.

«Έχουμε διαπιστώσει ότι οι εργαζόμενοι και οι άνεργοι και όσοι γενικά ενδιαφέρονται να υποβάλλουν κάποιες προτάσεις ότι σε συγκεκριμένα σημεία κάνουν κάποια λάθη. Αυτά εμείς τα έχουμε συστηματοποιήσει και μαζί με την παρουσίαση της πλατφόρμας του ΑΣΕΠ και του ΟΑΕΔ έχουμε συμπεριλάβει και μια ενότητα την οποία ονομάσαμε «συνήθη λάθη,» με σκοπό να εντοπιστούν και να μην επαναλαμβάνονται από τους υποψήφιους,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο κοινωνιολόγος, επιστημονικός συνεργάτης του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ Μπάμπης Χαραλαμπίδης.

Σύμφωνα με τον επιστημονικό συνεργάτη του ΙΝΕ θα ακολουθήσουν και άλλα εργαστήρια που θα αφορούν την καταπολέμηση του εργασιακού άγχους ,την αντιμετώπιση συγκρούσεων στον χώρο εργασίας, βασικά εργασιακά δικαιώματα κ.α.

Οι δράσεις αυτές υλοποιούνται σε όλη την Περιφέρεια ΑΜΘ μέσω του Επιχειρησιακού προγράμματος Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού ,Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθηση και είναι πρόγραμμα συγχρηματοδοτούμενο από την Ελλάδα και την Ε.Ε.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ