Επιστρέφουν στο λιμάνι της Αλεξανδρούπολης οι ερασιτέχνες ψαράδες

Ικανοποιημένοι δηλώνουν οι ερασιτέχνες ψαράδες της Αλεξανδρούπολης με την απόφαση της 21ης  Μαρτίου 2024,  με την συμβολή του Οργανισμού Λιμένος Αλεξανδρούπολης και του Λιμεναρχείου Αλεξανδρούπολης, η οποία τους επιτρέπει να ψαρεύουν σε συγκεκριμένο σημείο του λιμανιού.

Τον Ιανουάριο του 2022 με την απόφαση απαγόρευσης, είχαν ξεκινήσει οι πρώτες οργανωμένες αντιδράσεις, ενώ τότε συστάθηκε για πρώτη φορά σύλλογος ερασιτεχνών αλιέων με συναντήσεις και καταθέσεις αιτημάτων διεκδικώντας το δικαίωμα να ψαρεύουν ελεύθερα αφού -όπως υποστηρίζουν- «εδώ και δεκαετίες η εικόνα αυτή ήταν συνυφασμένη με την ιστορία και την ταυτότητα της πόλης».

Η μέθοδος της σαλιαγκάς αλλά και το γεγονός ότι ορισμένοι λέρωναν το λιμάνι δημιούργησε τα προβλήματα  για τα οποία είχαν δώσει υπόσχεση να συμμορφωθούν .

Μια εβδομάδα μετά την ανακοίνωση της απόφασης, άρχισαν να έρχονται οι πρώτοι ερασιτέχνες από τους 300 περίπου που σταδιακά επισκέπτονται το χώρο, ηλικιωμένοι συνταξιούχοι, αλλά και άνθρωποι που εξασφάλιζαν το φαγητό της ημέρας από το ψάρεμα.

Η περίοδος που θα επιτρέπεται το ψάρεμα στο λιμάνι είναι από τις 14 Σεπτεμβρίου μέχρι και τις 10 Μαΐου κάθε χρόνο, με την προϋπόθεση να  απομακρύνονται σε περίπτωση ελλιμενισμού σκαφών αναψυχής σε απόσταση τουλάχιστον 7 μέτρων και ότι δεν θα χρησιμοποιούν σαλαγκιά, ούτε πολυάγκιστρο.

Σύμφωνα με δηλώσεις στην ΕΡΤ προέδρου  του συλλόγου Πασχάλη Καβουρίδη το ψάρεμα επιτρέπεται μόνο στην Νοτιοανατολική πλευρά του Ναυταθλητικού Ομίλου.

Να προστεθεί ότι σε παλαιότερες δηλώσεις τους στην ΕΡΤ Ορεστιάδας οι αλιείς τόνιζαν ότι πρέπει να διαχωρισθεί ο χώρος ανά χρήση όπως επίσης ότι «στο επιβατικό τμήμα του λιμανιού υπάρχουν σημεία που μπορούν να ορισθούν ως χώροι για το ελεύθερο ψάρεμα από ανθρώπους που μεγάλωσαν στο λιμάνι, διότι οι περισσότεροι ηλικιωμένοι που κάθονται εκεί είναι οι εργάτες που το δημιούργησαν, οι άνθρωποι που το πόνεσαν περισσότερο από όλους».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος