Επιμελητήριο Έβρου: Ομαδικές προσφυγές με στόχο την ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής

Ομαδικές προσφυγές με στόχο την ακύρωση της ρήτρα αναπροσαρμογής στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος, σχεδιάζει το Επιμελητήριο Έβρου σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας.

Για τις ενέργειες που έχουν σχεδιάσει για τις ομαδικές προσφυγές των μελών του Επιμελητηρίου Έβρου στην δικαιοσύνη κατά των παρόχων ενέργειας, παραχώρησαν κοινή συνέντευξη τύπου, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου και οι Πρόεδροι των Δικηγορικών Συλλόγων Αλεξανδρούπολης και Ορεστιάδας .

«Το Επιμελητήριο Έβρου έχει αποφασίσει να ακολουθήσει τη νομική οδό, ώστε να υπάρξει νομικός αντίλογος σε αυτό που βιώνουν τα μέλη μας. Οι ενέργειες αυτές θα γίνουν σε συνεργασία με τους Δικηγορικούς Συλλόγους της Ορεστιάδας και της Αλεξανδρούπολης, ώστε να καλύψουμε τα μέλη μας σε όλο τον νομό. Εμείς, από την πλευρά μας, θα καλέσουμε όλα τα μέλη μας που αντιμετωπίζουν προβλήματα με τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας να συμμετέχουν, χωρίς κόστος, στις νομικές διαδικασίες. Θα υπάρξει και ατομική πληροφόρηση αλλά και μέσω των διαδικτυακών μέσων του Επιμελητηρίου θα μπορούν τα μέλη μας να πληροφορηθούν πως ακριβώς θα μπορέσουν να συμμετέχουν», ανέφερε στην τοποθέτησή του ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου, Χριστόδουλος Τοψίδης.

«Οι επιχειρήσεις και οι επαγγελματίες έχουν υποστεί σοκ από τους λογαριασμούς που παρέλαβαν το τελευταίο χρονικό διάστημα», είπε και τόνισε πως «οι επιχειρήσεις χρειάζονται σταθερότητα. Την συγκεκριμένη στιγμή όλα τα αγαθά και οι υπηρεσίες καταγράφουν ράλι αύξησης τιμών και οι προϋπολογισμοί των επιχειρήσεων τινάζονται στον αέρα. Δεν είναι δυνατόν αιφνίδια και χωρίς καμιά προστασία να αλλάζει σε αυτό το μέτρο το κόστος της ενέργειας, μια αλλαγή που θέτει σε κίνδυνο την βιωσιμότητα των επιχειρήσεων».

«Η ρήτρα αναπροσαρμογής είναι ένα θέμα που νομικά αντιμετωπίζεται, γι’ αυτό και ο Δικηγορικός Σύλλογος Αλεξανδρούπολης μετά από απόφαση του Δ.Σ. αποφάσισε να συνδράμει στον νομικό αγώνα του Επιμελητηρίου για κύρωση των καταχρηστικών όρων της σύμβασης προμήθειας ηλεκτρικής ενέργειας και τις παράνομες πρακτικές των προμηθευτών ασκώντας παρέμβαση στην συλλογική αγωγή που προτίθεται να κατατεθεί», ανέφερε από την πλευρά της η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αλεξανδρούπολης, Ζαχαρούλα Τσιρτσίδου.

Όπως εξήγησε, «o στόχος της αγωγής είναι η ακύρωση της ρήτρας αναπροσαρμογής, ώστε οι επιχειρηματίες του Έβρου να μπορέσουν στη συνέχεια να απευθυνθούν στους δικηγόρους τους, προκειμένου είτε να καταθέσουν ασφαλιστικά μέτρα αν κινδυνεύουνε με διακοπή της σύνδεσής τους, είτε να απευθυνθούνε για να τους επιστραφούν τα χρήματα τα οποία κατέβαλαν τόσους μήνες λόγω της ρήτρας αναπροσαρμογής».

«Εκφράζω την αισιοδοξία μου ότι και τα δικαστήρια, αλλά ενδεχομένως και η πολιτική ηγεσία, ακολουθώντας το δίκαιο του αιτήματος, θα προχωρήσουν στην κατάργηση της ρήτρας, ή στη διαμόρφωσή της σε πιο λογικά πλαίσια», είπε η πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Ορεστιάδας, Άννα Μεμετζή.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος