Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Από την Ορεστιάδα η Πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» κ. Γιάννα Αγγελοπούλου- Δασκαλάκη  ξεκίνησε την διανομή 8.316 κιτ ρομποτικής σε 1821 σχολεία της χώρας στα πλαίσια της πανελλαδικής εμβέλειας δράση με την επωνυμία  «Μικρή Επανάσταση στην εκπαίδευση: αναδεικνύουμε τις ψηφιακές δυνατότητες των Ελλήνων του Αύριο».

Πρόκειται για μια πρόταση του Δήμου Τρικαίων προς την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» η οποία υλοποιείται μέσω  του προγράμματος «Αντώνης Τρίτσης» με το  ποσό των 1.821,000 ευρώ

Η κυρία Αγγελοπούλου επισκέφθηκε το 1ο Γυμνάσιο Ορεστιάδας όπου μαζί με την Υφυπουργό Παιδείας Ζέτα Μακρή  διένειμαν αντιπροσωπευτικό αριθμό κιτ ρομποτικής σε αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών του σχολείου στα πλαίσια ειδική τελετής παράδοσης που διοργανώθηκε για  το σκοπό αυτό.

Σκοπός της δράσης είναι η εκμάθηση πάνω στα ιδεώδη της Ελληνικής Επανάστασης και της ιστορίας της χώρας μας μέσα από την ρομποτική και τον προγραμματισμό.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021» «σκοπός μας είναι να αναδείξουμε της δυνατότητες των Ελλήνων του αύριο».

Την κυρία Αγγελοπούλου υποδέχθηκε αντιπροσωπεία μαθητών με παραδοσιακές φορεσιές ενώ στο τέλος της εκδήλωσης της παρουσίασαν σε ειδική πίστα ρομποτικής Το Θούριο  του Ρήγα στα Βαλκάνια».

Νωρίς το μεσημέρι η πρόεδρος της επιτροπής «Ελλάδα 2021 και η Υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Ορεστιάδας Βασίλη Μαυρίδη παρουσία του δημάρχου Τρικαίων Δημήτρη Παπαστεργίου.

Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» Επανάσταση στην εκπαίδευση από την Επιτροπή «Ελλάδα 2021»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος