ΕΠΑΛ Ορεστιάδας: Δεκαπενθήμερη εκπαίδευση μέσω Erasmus σε Κύπρο και Ιταλία

Για την Ιταλία και την Κύπρο αναχωρούν τις ημέρες αυτές μαθητές και εκπαιδευτικοί του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας στα πλαίσια του Ευρωπαϊκού προγράμματος ERASMUS+ 2022.

Ήδη χθες, Τετάρτη 15 Μαρτίου, ομάδα αποτελούμενή από 10 μαθητές του τομέα Πληροφορικής και Διοίκησης Οικονομίας  συνοδεία δυο εκπαιδευτικών αναχώρησε με προορισμό τη Ρώμη της Ιταλίας.

 Το θέμα της εκπαίδευσης – κατάρτισης είναι « ΣΥΓΧΡΟΝΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΒΑΣΙΣΜΕΝΟ ΣΤΟ WEB”

Η δεύτερη ομάδα αποτελούμενη από 13 μαθητές, του τομέα Δομικών Έργων Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού και του τομέα Ηλεκτρολογίας – Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμών, με δύο συνοδούς εκπαιδευτικούς αναχωρεί αύριο Παρασκευή για την Κύπρο.

Το θέμα της εκπαίδευσης κατάρτισης είναι «ΕΞΥΠΝΑ ΚΤΙΡΙΑ ΓΙΑ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ ΚΑΙ ΕΞΟΙΚΟΝΟΜΙΣΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ».

Η μετακίνηση των ομάδων αυτών θα διαρκέσει δυο εβδομάδες ενώ αυτή την χρονική στιγμή πραγματοποιείται και μια άλλη Ροή προς Μάλαγα της Ισπανίας αποτελούμενη μόνο από εκπαιδευτικούς θα διαρκέσει  μια εβδομάδα και αντικείμενο της είναι η Διαπολιτισμική εκπαίδευση.

Ο κ Θόδωρος Γκουτζέρης είναι ο Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας ο οποίος διευκρινίζοντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας είπε ότι το σχολείο του είναι το 3ο κατά σειρά διαπιστευμένο ίδρυμα στην Ελλάδα που έχει δεδομένη τη χρηματοδότηση κάθε χρόνο των προτάσεων που καταθέτουν για την υλοποίηση συγκεκριμένων δράσεων που αυτές είναι δεδομένες. Μάλιστα το ερχόμενο έτος θα πραγματοποιηθούν δυο Ροές στη Ρουμανία πάνω σε συστήματα αυτοματισμών και δυο Ροές στην Ιταλία στον Τομέα Υγείας Πρόνοιας – Μάρκετινγκ καθώς και μιας Ροής για τους εκπαιδευτικούς στη Πορτογαλία πάνω σε θέματα Διεπιστημονικότητας.

Το συγκεκριμένο σχολείο εφαρμόζει εδώ και πολλά χρόνια προγράμματα του είδους, ενώ μέσα από το Europad  που τους παρέχεται εμπλουτίζουν το βιογραφικό τους και τους δίνεται η δυνατότητα να έχουν διέξοδο για καλύτερη αγορά  εργασίας.

Όλες οι δραστηριότητες – δαπάνες του προγράμματος ( μετακινήσεις, διαμονή, διατροφή , εκπαίδευση, πολιτιστικές επισκέψεις και οργάνωση του σχεδίου) χρηματοδοτούνται από τη Ευρωπαϊκή Επιτροπή και Εθνικός Φορέας Παρακολούθησης είναι το Ι.Κ.Υ.

Θόδωρος Γκουτζέρης Διευθυντής του 1ου ΕΠΑΛ Ορεστιάδας

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος