Ενώνουν τις δυνάμεις τους οι Τράπεζες Δράμας και Έβρου

Μετά από 20 χρόνια συνεχούς λειτουργίας, οι Συνεταιριστικές Τράπεζες Δράμας και Έβρου απoφάσισαν να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δημιουργήσουν ένα κοινό περιφερειακό τραπεζικό σχήμα στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη.
Το θέμα συζητήθηκε στην χθεσινή συνάντηση που πραγματοποίησαν στην έδρα της Περιφέρειας ΑΜΘ ο Περιφερειάρχης Χρ. Μέτιος και οι δυο πρόεδροι των Συνεταιριστικών Τραπεζών Σταύρος Σταυράκογλου και Χαράλαμπος Αλεξανδρίδης.

Πλέον οι δυο Τράπεζες περιμένουν τις τεχνικές λεπτομέρειες της Τράπεζας Ελλάδας καθώς και τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν προκειμένου να ξεκινήσει η από κοινού πορεία τους.
«Οι Συνεταιριστικές Τράπεζες έχουν γνώση της τοπικής οικονομίας, των ιδιαιτεροτήτων και των αναγκών των τοπικών επιχειρήσεων και για αυτό είναι σε θέση να προσαρμόζονται πιο γρήγορα και αποτελεσματικά στις αλλαγές που συντελούνται στην τοπική αγορά.Με τη συγχώνευση των δύο Συνεταιριστικών Τραπεζών της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, το παραπάνω πλεονέκτημα ενισχύεται σημαντικά καθώς δημιουργείται μια ενιαία περιφερειακή Τράπεζα που θα είναι σε θέση να αξιοποιήσει τους τοπικούς πόρους, να συνενώσει τις τοπικές οικονομικές δυνάμεις, να εκφράσει την περιφερειακή συνείδηση και να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης για το σύνολο της Περιφέρειας,» ανέφεραν σε κοινή τους δήλωση υπογραμμίζοντας πως «με την ολοκλήρωση της συγχώνευσης, η νέα Τράπεζα που θα δημιουργηθεί θα προχωρήσει στην ίδρυση τριών νέων καταστημάτων στις πρωτεύουσες των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Ξάνθης και Ροδόπης,»

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος