Εκπαίδευση εξ αποστάσεως εφαρμόζει το ΔΠΘ

Στην πιλοτική εφαρμογή της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης για τα μεταπτυχιακά και προπτυχιακά προγράμματα προχώρησε εχτές το ΔΠΘ ανταποκρινόμενο στα μέτρα της εκπαιδευτικής διαδικασίας μετά το θέμα που προέκυψε με τον κορονοϊό, ενώ από την Δευτέρα(23/3) το πανεπιστήμιο θα μπει καθολικά στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση με όλο το στελεχιακό του δυναμικό.

«Η προσπάθεια αυτή έχει τύχη θερμής υποδοχής από τους φοιτητές. Η συμμετοχή στην παρακολούθηση των μαθημάτων είναι πολύ μεγάλη, σημαντικά μεγαλύτερη και από την φυσική παρουσία,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπρύτανης Οικονομικών του Πανεπιστημίου κ. Φώτιος Μάρης, και τόνισε πως «είναι μια διαδικασία για την οποία μπορεί να είμαστε χαρούμενοι όταν όλα τελειώσουν με τον κορονοϊό να κατακτήσουμε και ένα κομμάτι σε μεγάλο ποσοστό λειτουργίας σε τόσο πολύ μεγάλη κλίμακα της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την μέθοδο της εξ αποστάσεως εκπαίδευσης.»

Πρόκειται για μια πρωτοβουλία που πήρε το ΔΠΘ μετά την προτροπή και του υπουργείου και τις αντίστοιχες παρεμβάσεις νομοθετικού χαρακτήρα από την υπουργό και την υφυπουργό για θέματα της Γ΄ θμιας εκπαίδευσης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ