Έκκληση των Μητροπολιτών της Θράκης για συγκέντρωση βοήθειας για τους σεισμοπαθείς 

Λίγες ώρες μετά τον καταστροφικό σεισμό στα σύνορα Τουρκίας-Συρίας,οι Μητροπολίτες της Θράκης με ανακοίνωση τους καλούν τους χριστιανούς σε Έβρο Ροδόπη και Ξάνθη να προσφέρουν ό,τι μπορούν σε τρόφιμα μακράς διαρκείας, φάρμακα και εμφιαλωμένα νερά, τα οποία θα αποσταλούν στους πληγέντες.

«Η αγάπη την οποία μας δίδαξε ο Χριστός, σύνορα δεν γνωρίζει, να συμπαρασταθούμε αλληλέγγυοι στους γείτονές μας, που ζουν αυτήν την τραγωδία, παραμερίζοντας κάθε διάκριση θρησκείας και εθνικότητος,» σημειώνουν στο κάλεσμα τους οι Μητροπολίτες Αλεξανδρουπόλεως Ανθιμος, Διδυμοτείχου-Ορεστιάδας-Σουφλίου Δαμασκηνός, Μαρωνείας και Κομοτηνής Παντελεήμων,  Ξάνθης και Περιθεωρίου Παντελεήμων.

Η συγκέντρωση υλικών θα πραγματοποιείται καθημερινά μέχρι και την Κυριακή 12 /2 από τις 9πμ-1μεσημέρι στα γραφεία των Ι.Μ. στο Διδυμότειχο την Ξάνθη, την Κομοτηνή και  την  Αλεξανδρούπολη.

Δήμος Αλεξανδρούπολης

Ο Δήμος Αλεξανδρούπολης  προετοιμάζει ήδη την αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας για τους πληγέντες του φονικού σεισμού σε Τουρκία, Συρία.

«Συγκλονισμένοι από τις ισχυρές σεισμικές δονήσεις που χτύπησαν την Τουρκία και τη Συρία, εκφράζουμε τη βαθιά μας θλίψη για τις απώλειες ζωών μα και την ανησυχία μας για όσους έχουν εγκλωβιστεί. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους πληγέντες και είμαστε έτοιμοι να συνδράμουμε τις προσπάθειες προς ανακούφισή τους», σημειώνει σε ανακοίνωση του.

Όσοι επιθυμούν μπορούν να βοηθήσουν στην άμεση συγκέντρωση ειδών πρώτης ανάγκης που θα αποσταλούν στις πληγείσες περιοχές.

Η συγκέντρωση των ειδών θα πραγματοποιείται καθημερινά στο ισόγειο του Δημαρχείου και στο Πολυκοινωνικό, ώρες 9.00 π.μ.-2.00 μ.μ.

Πληροφορίες: Γραφείο Εθελοντισμού Δήμου Αλεξανδρούπολης, 25513 50001 και 6948484668

Τα σωματεία: Οικοδόμων, Ιδιωτικών Υπαλλήλων-Εμποροϋπαλλήλων “Η ΕΝΟΤΗΤΑ”, Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών, Τουριστικών Επαγγελμάτων και  Συνταξιούχων ΙΚΑ

Καλούν τους εργαζομένους, τους νέους, τα σωματεία και τους συλλόγους, το λαό της περιοχής να εκφράσουν την Αλληλεγγύη τους στους σεισμόπληκτους λαούς της Τουρκίας και της Συρίας.

«Έχουμε την πικρή πείρα από τις μεγάλες τραγωδίες και καταστροφές στην Ελλάδα, όπου όμως η αλληλεγγύη, η οργάνωση και η δράση των συνδικάτων και του  λαού αποτέλεσε ασπίδα προστασίας και ουσιαστικής βοήθειας στα θύματα των καταστροφών, ότι μόνο ο λαός σώζει τον λαό. Κανείς μόνος», σημειώνουν σε ανακοίνωση τους.

Συγκεντρώνουμε άμεσα υλικά πρώτης ανάγκης για τα θύματα του σεισμού στην Τουρκία όπως  Κουβέρτες Γάλα σε σκόνη Πάνες ενηλίκων/μωρών, Σερβιέτες, Απορρυπαντικά ρούχων Ορούς, Γάζες Χανζαπλαστ Είδη ατομικής υγιεινής, στο Ισόγειο Εργατικού Κέντρου Έβρου (Λ. Δημοκρατίας 372)
Τετάρτη  8/2/2023                5μμ-8μμ
Παρασκευή 10/02/2023       5μμ-8μμ

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος