Εγκαίνια οδικού δικτύου στον Ορεινό Όγκο, από τον Χρ. Τριαντόπουλο (audio και video)

Ένας μεγάλος αριθμός χωριών του Ορεινού Όγκου Σουφλίου θα εξυπηρετείται πλέον από το νέο οδικό δίκτυο που εγκαινιάζεται σήμερα στην περιοχή της Ρούσσας από τον αρμόδιο Υφυπουργό για θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης Φυσικών Καταστροφών Χρήστο Τριαντόπουλο που επισκέπτεται από το πρωί τον νομό.

Πρόκειται για ένα έργο μήκους 21 χιλιομέτρων που συνδέει τις περιοχές  Μικρό Δέρειο –Ρούσσα- Γονικό, απομακρυσμένων και δύσκολων περιοχών όπως σπεύδει να διευκρινίσει ο δήμαρχος Σουφλίου Παναγιώτης Καλακικος μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας.

«Ο επαρχιακός αυτός δρόμος μέχρι σήμερα ήταν επικίνδυνος υπήρχαν λακκούβες και καθιζήσεις» αναφέρει χαρακτηριστικά γι’ αυτό «υπέστη επείγουσες παρεμβάσεις οι οποίες αποκατέστησαν την βατότητα του μετά από τα προβλήματα των  έντονων  καιρικών φαινομένων που δημιουργήθηκαν τον Απρίλιο του 2020.»

Η ικανοποίηση των κατοίκων είναι μεγάλη διότι η περιοχή βγαίνει από την απομόνωση δίνοντας στους κατοίκους τη δυνατότητα να αξιοποιήσουν ευρωπαϊκά προγράμματα αλλά και να έχουν επικοινωνία με το κέντρο βγάζοντας τον προβληματισμό από τους ανθρώπους του. Η έκπληξη του δημάρχου Σουφλιου ήταν εμφανής αφού τηρήθηκε η δέσμευση της κυβέρνησης από την περίοδο που είχε επισκεφθεί την περιοχή ο κ Τριαντοπουλος ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Οικονομικών μεταφέροντας τη δέσμευση του Πρωθυπουργού, ότι προτεραιότητα παραμένει ο πολίτης ο οποίος όπου κι αν βρίσκεται θα πρέπει να έχει τα ίδια δικαιώματα και να μην αισθάνεται μόνος.

Στον Ορεινό Όγκο επίσης και συγκεκριμένα στην περιοχή Σιδηροχωριου όπως ανέφερε ο κ Καλακικος πρόκειται ν πραγματοποιηθούν έργα οδικού δικτύου και διαφόρων γεφυρών όπου απαιτείται, με πιστώσεις ύψους 5,5 εκ ευρώ που ήδη έχουν εξασφαλισθεί.

Η τελετή θα πραγματοποιηθεί στις 7.30 στην πλατεία της Ρούσσας ενώ το έργο είναι συνολικού προϋπολογισμού 4,345.000,00 ευρώ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος