Θρήνος στο Αετοχώρι για τον θάνατο του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

Έφυγε χθες  από τη ζωή σε ηλικία 73 ετών, το ιστορικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Χαραλαμπίδης.

Ο πολιτικός, ο κοινωνιολόγος και συγγραφέας είχε καταγωγή από την Αλεξανδρούπολη και αποτέλεσε ιδρυτικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ και μέλος της ΚΕ από το 1977,

Λόγω σοβαρών πολιτικών διαφωνιών αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ το 1999 και ιδρύει τον κομματικό σχηματισμό «Δημοκρατική Περιφερειακή Ένωση».

Το 1988 στην εισήγησή του στο Δεύτερο Παγκόσμιο Ποντιακό Συνέδριο είχε προτείνει τη δημιουργία μιας πόλης στα παράλια της Θράκης με την ονομασία Ρωμανία και να προστεθεί στο όνομα Θράκη και το όνομα Ρωμανία, έτσι ώστε η περιφέρεια να ονομάζεται Θράκη – Ρωμανία.

Το 1994, το Κοινοβούλιο υιοθέτησε την πρότασή του για την αναγνώριση της 19ης Μαΐου ως Ημέρα Μνήμης της Ποντιακής Γενοκτονίας.

Ήταν μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της Διεθνούς Ένωσης για τα Δικαιώματα και την Απελευθέρωση των Λαών και μέλος της διεθνούς μη κυβερνητικής οργάνωσης για τα ανθρώπινα δικαιώματα, καθώς και ερευνητής στο Ίδρυμα Μεσογειακών Μελετών.

Το 2010 έλαβε μεγάλη δημοσιότητα στο διαδίκτυο βιντεοσκοπημένο απόσπασμα από την ομιλία του το 1996 στο 6ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ όπου αναφερόταν στην πιθανότητα έλευσης οικονομικής κρίσης στη χώρα στο τέλος του τότε ιστορικού κύκλου που ο ίδιος τοποθετούσε «το 2004 ή το 2010».

Συνέγραψε 27 βιβλία συσχετιζόμενα με κοινωνικά, πολιτικά, ιστορικά και πολιτισμικά ζητήματα και τον πολιτικό αγώνα του ποντιακού λαού.

Σύμφωνα με σχετική ανάρτηση του διδάκτορα Κοινωνικών και Πολιτικών Επιστημών Φάνη Μαλκίδη, συγγενικού προσώπου του εκλιπόντα, αύριο Παρασκευή 29 Μαρτίου στις 10:30 π.μ., στο Α’ Νεκροταφείο Αθηνών. Η σορός του Μιχάλη Χαραλαμπίδη θα τεθεί σε λαϊκό προσκύνημα, ενώ μεθαύριο Σάββατο 30 Μαρτίου στις 11:00 π.μ.  στον Ιερό Ναό Αγίου Χριστοφόρου Αετοχωρίου Αλεξανδρούπολης θα ψαλεί η εξόδιος ακολουθία και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί η ταφή.

Κατόπιν επιθυμίας της οικογένειας του Μιχάλη  Χαραλαμπίδη, αντί στεφάνων, παρακαλούνται όσοι επιθυμούν και μπορούν να συμβάλουν στην εκ νέου οικοδόμηση του Ιερού Ναού Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, στο Αετοχώρι, που καταστράφηκε το περασμένο καλοκαίρι από την μεγάλη πυρκαγιά στον Έβρο. 

Να σημειωθεί, ότι Ιερός Ναός είχε ανεγερθεί από τους προγόνους του Μιχάλη Χαραμπίδη, όταν από τη Σάντα του Πόντου, μετά τη Γενοκτονία, είχαν εγκατασταθεί στο Αετοχώρι.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος