Ε. Τσονίδου: «Η γυναίκα σήμερα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση»

«Σε μειονεκτική θέση βρίσκεται η γυναίκα σήμερα ,δεν υπάρχει ισότητα και αυτή η μέρα πρέπει να μας υπενθυμίζει ότι ο αγώνας και οι προσπάθειες πρέπει να συνεχιστούν για την ουσιαστική επίτευξη της ισότητας των φίλων,» σχολίασε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ,η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας των Φύλλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης κ .Ελισάβετ Τσονίδου με αφορμή τον σημερινό παγκόσμιο εορτασμό της γυναίκας.

Σύμφωνα με την κ. Τσονίδου έχουν επιτευχθεί πολλά πράγματα και νομικά είναι κατοχυρωμένη η ισότητα, πλην όμως στην καθημερινότητα δεν εφαρμόζεται.
«Οι γυναίκες σήμερα πρέπει να τολμούν και να ρισκάρουν και η προσπάθεια αυτή θα πρέπει να είναι συνεχής γιατί βρισκόμαστε δυστυχώς πίσω. Η Ελλάδα είναι η χώρα που έχει την τελευταία θέση στην Ευρωπαϊκή Ένωση στην εφαρμογή των πολιτικών της ισότητας.» είπε η πρόεδρος της Επιτροπής Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης.

Εκδηλώσεις

Σειρά εκδηλώσεων για τον μήνα Μάρτιο με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει στις 8,14 και 24 Μαρτίου η Επιτροπή Ισότητας Φύλων του Δήμου Αλεξανδρούπολης .
Σήμερα στις 19.30 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με θέμα «Γυναίκες με Θετική Αποστολή» και ομιλήτριες την κ. Μερόπη Κολλάρου, Διευθύντρια του Δημοτικού Ωδείου και την δημοσιογράφο Ιωάννα Παρασχάκη. Θα ακολουθήσει μικρή συναυλία Μουσικής Δωματίου με τη Μερόπη Κολλάρου και μαθητές του Ωδείου.
Την Τετάρτη 14 Μαρτίου, ώρα 19.00 στο Δημοτικό Θέατρο Αλεξανδρούπολης θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Αλεξανδρούπολης η ταινία «Μητριαρχία» ενώ το Σάββατο 24 Μαρτίου, ώρα 17.30 στο Εθνολογικό Μουσείο Θράκης θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση με τίτλο «Active women- Συνάντηση Γυναικών που κάνουν τη διαφορά».

Συντάκτης:Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος