Δύσκολη η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι (βίντεο)

Τιτάνια η μάχη των πυροσβεστικών δυνάμεων με τις φλόγες, εν μέσω πολύ ισχυρών ανέμων, στη μεγάλη φωτιά που έχει ξεσπάσει σε δύσβατο σημείο, στην περιοχή Πυλαία κοντά στην Αλεξανδρούπολη. Δύσκολη αναμένεται η σημερινή νύχτα λόγω των αναζωπυρώσεων, που εκδηλώνονται στο μέτωπο της φωτιάς.

Η πυρκαγιά μαίνεται στην ευρύτερη περιοχή βόρεια και ανατολικά της Αλεξανδρούπολης με δύο ενεργά μέτωπα, προς την περιοχή της Αμφιτρίτης. Το μέτωπο που μαίνεται στις περιοχές Αγνάντια και Ανθεια έχει κατεύθυνση προς την Αμφιτρίτη- το τελευταίο χωριό πριν την Αλεξανδρούπολη- και το Δωρικό.

Δύσκολη η νύχτα στην Αλεξανδρούπολη – Συνεχείς αναζωπυρώσεις και ισχυροί άνεμοι (βίντεο)

Οι άνεμοι που έχουν ένταση 8 μποφόρ, με ριπές που φθάνουν τα 9 μποφόρ προκαλούν συνεχείς αναζωπυρώσεις και δυσχεραίνουν το έργο της πυρόσβεσης.

Ο οικισμός Λουτρά απειλείται από τις φλόγες την ώρα που σκαπτικά μηχανήματα του στρατού και γεωργικά μηχανήματα ανοίγουν αντιπυρικές ζώνες σε μια προσπάθεια να προστατέψουν το χωριό. Σύμφωνα με πληροφορίες στο Αετοχώρι έχουν καεί σπίτια και αυτοκίνητα, ενώ υλικές ζημιές έχουν υποστεί σπίτια στον οικισμό Πεύκα.

Ολονύχτια θα είναι η προσπάθεια των πυροσβεστικών δυνάμεων προκειμένου να συγκρατηθούν οι φλόγες και να περιοριστεί η πυρκαγιά.

Καθ’ οδόν προς την Αλεξανδρούπολη βρίσκονται πέντε οχήματα της πυροσβεστικής με τα πληρώματα τους από την Ήπειρο και άλλα τόσα, από τη Θεσσαλία.

Με την άφιξή τους στην περιοχή, σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία, στα μέτωπα της πυρκαγιάς, θα δίνουν μάχη συνολικά 158 πυροσβέστες, εκ των οποίων οι 28 έφτασαν αεροπορικώς από την Αθήνα, με εννέα πεζοπόρα τμήματα και 43 υδροφόρα οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούσαν μέχρι να πέσει το σκοτάδι 7 αεροσκάφη και 2 ελικόπτερα. Συνδρομή παρέχουν υδροφόρες των ΟΤΑ και εθελοντές.

«Η κατάσταση είναι δύσκολη, εγώ δεν έχω συναντήσει τόσο μεγάλο μέτωπο εδώ και αρκετά χρόνια που έχω εικόνα για το τι συμβαίνει στην Περιφέρειά μας», δήλωσε ο Περιφερειάρχης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Χρήστος Μέτιος. «Η πρώτη προτεραιότητα όπως έχει τεθεί και πολύ σωστά από την πυροσβεστική υπηρεσία που έχει την ευθύνη και τον συντονισμό, είναι να μην χαθούν ανθρώπινες ζωές και στη συνέχεια να μην κινδυνεύσουν περιουσίες. Όλος ο κρατικός μηχανισμός είναι εδώ, είμαστε όλοι παρόντες και προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση», πρόσθεσε ο κ. Μέτιος.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Σταματάκης – Βασιλική Μαχαίρα

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος