Δήμος Αλεξανδρούπολης: Λύσεις στο κυκλοφοριακό με αισθητήρες παρκαρίσματος και ψηφιακό τροχονόμο

Λύση στο κυκλοφοριακό πρόβλημα της πόλης μέσω μιας εφαρμογής φιλοδοξεί να δώσει ο Δήμος Αλεξανδρούπολης με αισθητήρες παρκαρίσματος (τσιπάρισμα) περίπου 70 θέσεων αυτοκινήτων που τοποθέτησε πιλοτικά τις τελευταίες ημέρες στο κέντρο της Αλεξανδρούπολης.

Επίσης πολύ σύντομα έρχεται μια νέα εφαρμογή, ο «ψηφιακός τροχονόμος», όπου σε πραγματικό χρόνο τα τρία βασικά φανάρια του αστικού ιστού της πόλης θα δίνουν πληροφορίες όπου αντίστοιχα με τις πληροφορίες θα αλλάζει η σήμανση και θα διευκολύνει, θα δίνει πιο γρήγορο σήμα να κινούνται κάποια αυτοκίνητα όπου μπλοκάρει η κίνηση στους δρόμους.

«Το τσιπάρισμα χαραγμένων θέσεων πάρκινγκ είναι το πρώτο μέρος από μια σειρά παρεμβάσεων που θα γίνουν στο κέντρο του ιστού της πόλης προκειμένου να υπάρχει με προγραμματισμό πάρκινγκ και να οργανώσουμε καλύτερα το κυκλοφοριακό και την κίνηση των οχημάτων μέσα στην πόλη, ενώ στο επόμενο διάστημα με μια εφαρμογή μέσω της ιστοσελίδας του Δήμου θα μπορεί ο Δημότης να βλέπει κατεβαίνοντας προς το κέντρο που υπάρχουν διαθέσιμες θέσεις για να παρκάρει» ανέφερε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Δήμαρχος, Γιάννης Ζαμπούκης, και τόνισε πως «η πληροφόρηση του Δημότη θα είναι σε πραγματικό χρόνο μέσα στο αυτοκίνητο του ,οπότε όσο πλησιάζει προς την υποδεικνυόμενη ελεύθερη θέση στάθμευσης εάν αυτή καταλαμβάνεται από κάποιο άλλον δημότη θα του υποδεικνύει την αμέσως ποιο κοντινή προς εκείνον θέση στάθμευσης».

Όπως διευκρίνισε, «τo σημαντικό σε αυτήν την εφαρμογή είναι ότι τσιπ άρουμε αρχικά όλες τις θέσεις ΑΜΕΑ και σύμφωνα με την επίσημη λίστα δικαιούχων να παρκάρουν ΑΜΕΑ που θα μας δώσουν οι δυο αντίστοιχες συλλογικότητες που υπάρχουν στην περιοχή όταν θα παρκάρει την θέση ΑΜΕΑ ένα αυτοκίνητο το οποίο δεν είναι καταγεγραμμένο και εγκεκριμένο στις συγκεκριμένες λίστες δικαιούχων ,αυτομάτως θα ειδοποιείται η Δημοτική Αστυνομία και θα απελευθερώνει αυτήν την θέση από τον παράνομο μη δικαιούχο καταληψία της θέσης πάρκινγκ για ΑΜΕΑ».

Ήδη, ο Δήμος έχει υποβάλει πρόταση στο πρόγραμμα “Α. Τρίτσης” και εφόσον αυτή γίνει αποδεκτή αναμένεται να δημιουργηθούν στην πόλη 600-700 θέσεις παρκαρίσματος.

Σύμφωνα με τον κ. Ζαμπούκη, κάποιες από αυτές τις θέσεις θα διατίθενται δωρεάν κάποιες με κόμιστρο, όπου το τρίτο μέρος θα είναι να πληκτρολογεί κάποιος την πινακίδα του αυτοκινήτου του εφόσον είναι συνδεδεμένη η πιστωτική του κάρτα με τη συγκεκριμένη εφαρμογή του Δήμου και ανάλογα με τις ώρες και τα λίγα λεπτά που θα έχει ως αντίτιμο χρέωσης να χρεώνεται η κάρτα του προκειμένου να έχει πάρκινγκ και ελεγχόμενο και φυσικά να μην ταλαιπωρείται να βρει κάρτες, να ξύνει, να σβήνει κλπ..

«Η εφαρμογή αυτή είναι λιθαράκι στην μείωση της κίνησης των οχημάτων. Είναι ωραία εφαρμογή και ευελπιστούμε ότι θα βάλει τάξη στο παρκάρισμα, στην παράνομη στάθμευση και στην καθυστέρηση στις πολλές βόλτες που κάνει κάποιος, προκειμένου να βρει μια θέση για να παρκάρει», είπε ο κ. Ζαμπούκης και τόνισε πως «από τις 1.200 περίπου δωρεάν σε δικαιούχους θέσεις παρκαρίσματος στο κέντρο της πόλης τις έχουμε ελαχιστοποιήσει περίπου στο 1/3 από αυτές τις οποίες παραλάβαμε στην αρχή της θητείας μας, μια πιο προσεκτική εφαρμογή του κανονισμού όπως ισχύει, απελευθερώθησαν και είναι προς όφελος των επισκεπτών και των κατοίκων».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος