Έβρος: Πάνω από το όριο η στάθμη των υδάτων στις Φέρες – Προειδοποίηση Δήμου Αλεξανδρούπολης σε αγρότες & κτηνοτρόφους

Ξεπέρασαν τα όρια συναγερμού οι στάθμες των υδάτων στην Δημοτική Ενότητα Φερών. Το πρωί η στάθμη των υδάτων στο Πέταλο Πέπλου ήταν 6,20μ και στην γέφυρα Κήπων 6,60μ, ενώ εκκενώθηκε για καθαρά προληπτικούς λόγους το Φυλάκιο του Πετάλου.

Σύμφωνα με δηλώσεις του αντιπεριφερειάρχη Έβρου, Δημήτρη Πέτροβιτς, στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το πρωί η στάθμη των υδάτων ήταν στα 6,20-6,30 μέτρα.

“Είμαστε εν αναμονή μαζί με τους αγρότες για να δούμε τι θα γίνει με το Πέταλο, εάν μπορούμε να επέμβουμε για να μην σπάσει το ανάχωμα αν και το νερό αυτήν την στιγμή που έρχεται είναι ανεξέλεγκτο”, είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Αντιδήμαρχος Πρωτογενούς Τομέα Φερών Δημήτρης Κολγιώνης.

“Οι καταστροφές στις υποδομές, στην αγροτική οδοποιία ,στις γέφυρες, στις ιρλανδικές διαβάσεις είναι ανυπολόγιστες”, είπε ο Κολγιώνης, αναφερόμενος στις ζημιές που προκάλεσε η ισχυρή βροχόπτωση των προηγούμενων ημερών και τόνισε πως “χρειάζεται ένα ολοκληρωμένο σχέδιο αντιμετώπισης αυτών των πλημμυρικών φαινομένων και της διαχείρισης του νερού”.

Εν τω μεταξύ με ανακοίνωση του ο Δήμος Αλεξανδρούπολης προειδοποιεί:

Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων του ποταμού Έβρου, καλούνται αγρότες και κτηνοτρόφοι που δραστηριοποιούνται εντός της πλημμυρικής ζώνης του ποταμού
να μην πλησιάζουν τον ποταμό Έβρο και τα αναχώματά του (επικίνδυνες περιοχές) να απομακρύνουν έγκαιρα κτηνοτροφικά ζώα, αγροτικά μηχανήματα και εργαλεία από τις επικίνδυνες περιοχές και οι κυνηγοί να αποφεύγουν την κίνησή τους στις επικίνδυνες πλημμυρικές περιοχές.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος