Διδυμότειχο: Επιστρέφει η «Αυλή του Αη Βασίλη»

Το Διδυμότειχο ετοιμάζει τον δικό Χριστουγεννιάτικο προορισμό με την αναβίωση της «Αυλής του Αϊ Βασίλη», από τον Εκπολιτιστικό Λαογραφικό Σύλλογο « Τα Δίδυμα Τείχη».

Μετά από πέντε χρόνια σιωπής, τα στελέχη και τα μέλη του Συλλόγου πήραν την απόφαση να δημιουργήσουν ξανά μια  ευχάριστη Χριστουγεννιάτικη Όαση σ’ ένα καινούργιο χώρο, που έχει επιλεγεί, μετά τις δυσκολίες που παρουσιάζει η κεντρική πλατεία, λόγω των έργων συντήρησης του Τεμένους Βαγιαζήτ τα τελευταία χρόνια.

Πάνω από 100 άνθρωποι μέλη του Συλλόγου, εδώ και μέρες δουλεύουν πυρετωδώς, ώστε τις επόμενες ημέρες να είναι έτοιμοι για το στήσιμο της Αυλής.

Ο πρόεδρος του Συλλόγου Απόστολος Πολυσάκης μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας μετέφερε τον ενθουσιασμό όλων για το νέο ξεκίνημα.

Ο χώρος, που θα φιλοξενήσει φέτος την «Αυλή του Αϊ Βασίλη» εκτείνεται από την πλατεία του Ηρώου της πόλης, συνεχίζει στο ανηφορικό πλακόστρωτο προς το 1ο Γυμνάσιο και καταλήγει στον χώρο του  πρώην θερινού Δημοτικού Κινηματογράφου, που θα φιλοξενήσει το κυρίως μέρος της Αυλής.

Όλες οι τοποθεσίες θα διακοσμηθούν  και θα φωταγωγηθούν αναλόγως δημιουργώντας μια ξεχωριστή γιορτινή αίσθηση στον επισκέπτη.

Διδυμότειχο: Επιστρέφει η «Αυλή του Αη Βασίλη»Έχει γίνει προμήθεια πολλών καινούργιων διακοσμητικών κάποια άλλα έχουν συντηρηθεί όπως και τα σπιτάκια που θα φιλοξενήσουν ενότητες όπως οι Γλυκοδημιουργιες, οι Καλικαντζαροκαλλιτεχνίες,  το Μαγικό φίλτρο, οι Γραμματοευχές και πολλά ακόμη που σύντομα θα ανακοινωθούν αφού πρώτα οριστικοποιηθεί το πρόγραμμα.

Καθημερινά επίσης, θα υπάρχει κεντρική σκηνή όπου θα εκτυλίσσονται διαφορετικές δράσεις για τους μικρούς φίλους.

Υπάρχει ένας στόλος ανθρώπων που εργάζονται, σχεδιάζουν,  δημιουργούν, ώστε το αποτέλεσμα να είναι φαντασμαγορικό, δήλωσε ο κ Πολυσάκης ο οποίος δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει τον Δήμο Διδυμοτείχου για την υλικοτεχνική και ηθική υποστήριξη που προσφέρει.

Διδυμότειχο: Επιστρέφει η «Αυλή του Αη Βασίλη»Η «Αυλή του Αϊ Βασίλη» ανοίγει τις πύλες της στις 16 Δεκεμβρίου μέρα φωταγώγησης του Χριστουγεννιάτικου  Δένδρου από το Δήμο Διδυμοτείχου και θα παραμείνει ανοιχτή μέχρι τις 23 του μηνός.

Ακούστε τις δηλώσεις του κ. Πολυσάκη στον παρακάτω σύνδεσμο:

Απόστολος Πολυσάκης, πρόεδρος συλλόγου “Δίδυμα Τείχη”

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος