ΔΕΕΠ Έβρου ΝΔ: Στον απόηχο της συνάντησης με τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη (ηχητικό)

Το συμπέρασμα ότι είμαστε ασφαλείς σχετικά με τον τρόπο που επιχειρησιακά αντιμετωπίζονται οι βλέψεις της γείτονος χώρας να επαναλάβει ίσως, τα γεγονότα του Μαρτίου του 2020, βγήκε από την συνάντηση που είχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος με τα μέλη ΔΕΕΠ ΤΟΥ Έβρου, όπως ειπώθηκε και οι βουλευτές της Ν.Δ.

Αυτό δήλωσε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο πρόεδρος της ΔΕΕΠ Έβρου της ΝΔ, Άκης Παρασκευόπουλος, σημειώνοντας ότι “ανάλογες επισκέψεις γίνονται και σε ανύποπτο χρόνο χωρίς να το παίρνουμε είδηση  και αυτό φαίνεται στην πράξη με την ετοιμότητα που υπάρχει στην Ελληνική Αστυνομία και Συνοριοφυλακή”.

Πέραν των επιχειρησιακών θεμάτων, η συνάντηση με τον κ Θεοδωρικάκο εστιάσθηκε πάνω σε θέματα υλοποίησης και υποδομών στην Ελληνική Αστυνομία, αφού όπως είπε, “τον Ιούνιο αναμένεται ο καθορισμός έναρξης και υλοποίησης του έργου που αφορά το Αστυνομικό Μέγαρο Αλεξανδρούπολης, ενώ άμεση προτεραιότητα δίνεται και στο Αστυνομικό Μέγαρο του Διδυμοτείχου”.

Επισημάνθηκε ακόμη το άριστο κλίμα που υπάρχει μεταξύ Υπουργείου,  Ελληνικής Αστυνομίας και Συνοριοφυλακής.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια των ελληνικών -ευρωπαϊκών συνόρων αυτό επιβεβαιώνεται με τι πρόσφατες ανακοινώσεις του Υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, περί της επέκτασης του φράχτη κατά μήκος του Έβρου ώστε από 15 χιλιόμετρα που ήταν αρχικά να καταλήξει στα  120 χιλιόμετρα.

Ο κ. Παρασκευόπουλος έβαλε ο ίδιος στη συζήτηση με τον κ Θεοδωριακάκο τα ζητήματα που προέκυψαν με το  ΚΥΤ Φυλακίου, λέγοντας ότι «έγινε σφάλμα στον τρόπο επικοινωνίας του έργου, επισημαίνοντας ότι έγινε μεγάλος ντόρος αδίκως χωρίς να υπάρχει κανένα παράθυρο περί ανοιχτής δομής, κάτι που θα ήταν πολύ άσχημο για τον Έβρο και για τον επιχειρησιακό σχεδιασμό».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος