Δάσος και προστατευμένες περιοχές απειλεί η φωτιά στον Έβρο- Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης Σουφλίου

Όλοι οι κάτοικοι του χωριού Λευκίμμη Σουφλίου εγκατέλειψαν προληπτικά το χωριό και τα σπίτια τους λόγω της φωτιάς που ξέσπασε στις 4 το απόγευμα σε αντιπυρική ζώνη στρατοπέδου και απειλεί τεράστιες δασικές εκτάσεις και προστατευμένες περιοχές.

Δάσος και προστατευμένες περιοχές απειλεί η φωτιά στον Έβρο- Εγκατέλειψαν τα σπίτια τους οι κάτοικοι της Λευκίμμης ΣουφλίουΗ συμβολή των εναέριων δυνάμεων είναι καθοριστική. Σ αυτές προστέθηκε και το ρωσικό αεροσκάφος Μπέριεβ το οποίο κάθε δέκα λεπτά ανεφοδιάζεται από την θάλασσα, ενώ στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν και δέκα επίγειες πυροσβεστικές δυνάμεις που ήρθαν για το σκοπό αυτό από διάφορα μέρη της περιφέρειας ΑΜ-Θ, εκτός αυτών του νομού Έβρου.

Συνεργεία του Δήμου συμβάλουν στην επιχείρηση καθώς και του Στρατού ο οποίος διέθεσε ειδική ομάδα 22 ατόμων που επιχειρούν στα μέτωπα με αλυσοπρίονα. Δεκαπέντε από τους κατοίκους της Λευκίμμης φιλοξενούνται σε ξενοδοχείο στο Τυχερό και οι υπόλοιποι σε σπίτια συγγενών και φίλων. Όσοι αντιστάθηκαν στην αρχή πείστηκαν από την αστυνομία και εγκατέλειψαν τις εστίες τους.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος