Δ. Στεφανίδης: Ανάγκη ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας για την έμφυλη βία

Με στόχο να ενημερωθεί και να ευαισθητοποιηθεί το μεγαλύτερο δυνατό κοινό και ιδιαίτερα οι νέοι μέσα από ποικίλες δράσεις, εκθέματα και ενημέρωση από τα στελέχη του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών –Θυμάτων Βίας του Δήμου Αλεξανδρούπολης για το σύνολο του έργου ,πλούσιο ενημερωτικό υλικό, προβολές ταινιών, αθλητικές εκδηλώσεις κ.α που αντιμάχονται τις έμφυλες ανισότητες, αποστέλλοντας παράλληλα ένα ηχηρό μήνυμα ενάντια στη βία των γυναικών, ξεκινούν σήμερα οι εκδηλώσεις του 3ου Φεστιβάλ «ο Φάρος της Ισότητας».

«Η διοργάνωση του εν λόγω Φεστιβάλ, λαμβάνει χώρα σε μια κοινωνική συγκυρία μαζικής δημοσιοποίησης περιστατικών έμφυλης βίας, γυναικοκτονιών και εμφάνισης του κινήματος MeToo στη χώρα μας, γεγονός που κάνει ακόμα πιο επιτακτική την αναγκαιότητα εντατικοποίησης της ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης της τοπικής κοινωνίας αναφορικά με το ζήτημα της έμφυλης βίας» ανέφερε κατά την διάρκεια συνέντευξης τύπου ο Δημήτρης Στεφανίδης Κοινωνιολόγος του Συμβουλευτικού Κέντρου Υποστήριξης Γυναικών-Θυμάτων Βίας του Δήμου .

Αναφερόμενος σε στοιχεία ο κ. Στεφανίδης είπε , πως «το τελευταίο χρονικό διάστημα τα ποσοστά των καταγεγραμμένων περιστατικών, που κληθήκαμε να αντιμετωπίσουμε ως Συμβουλευτικό Κέντρο είναι ιδιαίτερα αυξημένα κάτι το οποίο δεν μας κάνει να πέφτουμε από τα σύννεφα, είναι κάτι το οποίο το περιμέναμε και είναι κάτι το οποίο αποτελεί απλώς την κορυφή ενός παγόβουνου, ενώ τόνισε πως «η πλειοψηφία των γυναικών που υφίσταται βία η πολλαπλές διακρίσεις δυστυχώς δεν το καταγγέλλουν και εξακολουθούν να συνεχίζουν να παραμένουν στην κακοποιητική σχέση».

Οι δράσεις, μεταξύ άλλων περιλαμβάνουν: ποδηλατοβόλτα ,μουσικές συναυλίες, έκθεση φωτογραφίας, αθλητικές ,καλλιτεχνικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις ,αποκαλυπτήρια τοιχογραφίας Γ. Μητρουλάκη στο Δημοτικό Στάδιο Φώτης Κοσμάς(σε συνεργασία με τον Σύλλογο Κυριών και Δεσποινίδων) και προβολή ταινίας τα «χελιδόνια της Καμπούλ στον θερινό «Φλοίσβο» σε συνεργασία με την ΚΛΑ.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος