Δ. Πέτροβιτς: Τι έδειξε η προεκτίμηση του ΕΛΓΑ για την αποζημίωση των πλημμυρισμένων «Ερυθροποτάμου» και «Δρούτζας»

Την προεκτίμηση των καλλιεργημένων εκτάσεων στην περιοχή του Ερυθροποτάμου και της Δρούτζας, που πιθανόν  να πλημμυρίσουν ζήτησε από τις αρχές Δεκεμβρίου από τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ Ανδρέα Λυκουρέντζο, σε συνεννόηση  με τον προϊστάμενο εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ Έβρου  Δημήτρη Πανταζή , ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς.

Αφουγκραζόμενος την αγωνία αιρετών και αγροτών το τελευταίο  διάστημα και με αφορμή τα πρόσφατα πλημμυρικά  φαινόμενα στην περιοχή,  ο κ. Πέτροβιτς δήλωσε μιλώντας   στην ΕΡΤ Ορεστιάδας  ότι από τις αρχές Δεκεμβρίου το αίτημα του βρήκε άμεση ανταπόκριση. Τα στοιχεία της προεκτίμησης έδειξαν ότι για την  περιοχή Ερυθροποτάμου τα στρέμματα που βρίσκονται στην δίνη των πλημμυρών είναι 7.420 με αποζημιώσεις ύψους 340.000 ευρώ και για την περιοχή της Δρούτζας 1000 στρεματα με αποζημίωση 50.000 ευρώ.

Θ ακολουθήσει κανονική εκτίμηση, τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Έβρου, όταν τραβηχτούν τα νερά αλλά έτσι και αλλιώς τώρα ξέρουμε που βαδίζουμε. Βέβαια αν θα προκληθούν και άλλες ζημίες θα προστεθούν και αυτές στην κατάσταση που έχει ήδη διαμορφωθεί  με τις εκτιμήσεις του ΕΛΓΑ Έβρου.

«Δυστυχώς δεν υπήρξε ολόκληρη χρηματοδότηση   όπως ζητήσαμε σαν ΠΕ Έβρου, αλλά τμήμα αυτής, με αποτέλεσμα να μην υπάρξει ανταπόκριση στο κλείσιμο των ζημιών στα αναχώματα  από τις πλημμύρες του Ιανουαρίου  Φεβρουαρίου 2021, γι’ αυτό και ζήτησα αυτήν την προεκτιμηση» τόνισε χαρακτηριστικά.

Ανέφερε μάλιστα και τις περιοχές όπου έγιναν οι εκτιμήσεις. Αυτές αφορούν την πόλη του Διδυμοτείχου και τα χωριά Αλεποχώρι, Ασβεστάδες, Ασπρονέρι, Βρυσικά, Ελαφοχώρι Ευγενικό, Ελληνοχώρι, Θούριο, Ισαάκιο , Καρωτή, Κουφόβουνο, Κυανή, Λάδη , Μάνη, Παλιούρι, Ποιμενικό, Πραγγί, Πύθιο και  Σοφικό.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος