Covid-free προορισμός η Σαμοθράκη – Ολοκληρώνονται οι εμβολιασμοί στα μέσα Ιουνίου

Την εκτίμηση ότι μέχρι τα μέσα Ιουνίου θα έχει εμβολιαστεί πλήρως περίπου το 70% των κατοίκων στην Σαμοθράκη και ότι το νησί θα καταστεί πλέον ως covid-free προορισμός , έκανε η κ. Σόνια Βασιλειάδου εντεταλμένη Δημοτική Σύμβουλος για θέματα Υγείας .

“Είμαστε ένα από τα 69 νησιά, όπου έγιναν μαζικοί εμβολιασμοί και ένα από τα 36 νησιά κάτω από 100.000 κατοίκων. Οι συμμετοχές είναι γύρω στα 1.350 άτομα και πλησιάζουμε στο τέλος της εμβολιαστικής περιόδου”, είπε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Βασιλειάδου, τονίζοντας πως «το νησί στο θέμα των εμβολιασμών τα πήγε εξαιρετικά, καθώς εμβολιάστηκε το μεγαλύτερο μέρος. Συγκεκριμένα εμβολιάστηκαν 400 υπερήλικες από 60 ετών και άνω και 900 άτομα από 18-60 ετών».

Η Σαμοθράκη, σύμφωνα με την κ. Βασιλειάδου τα πήγε γενικώς καλά με την πανδημία, καθώς ελάχιστα ήταν τα κρούσματα, τα οποία καταγράφηκαν από την αρχή της νόσου μέχρι σήμερα.

“Τα καταφέραμε με την covid, ανταπεξήλθαμε και δεν είχαμε κανένα πρόβλημα” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως εξήγησε, αυτό επετεύχθη καθώς: “Στο καράβι υπήρξε αυστηρότητα, οπότε δεν μπορούσε να έρθει ή να φύγει κανείς από το νησί, χωρίς κάποιον ιδιαίτερο λόγο. Επίσης θωρακίσαμε όσο καλύτερα μπορούσαμε το νησί, καθώς ήμασταν από τους πρώτους Δήμους, που καταφέραμε να έχουμε κινητή μονάδα υγείας (ΚΟΜΥ). Γίνονταν έτσι συνεχόμενοι έλεγχοι και όταν εμφανιζόταν κάποιο κρούσμα, αυτό απομονωνόταν, ιχνηλατούνταν και έτσι δεν έγινε διασπορά. Παράλληλα εκτός από την ΚΟΜΥ υπήρχε και το Κέντρο Υγείας”.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος