Αυτοκάθαρση στις τάξεις των συνοριοφυλάκων ζητά ο πρόεδρος της Ένωσης Χ. Γιαλαμάς

Έντονα σοκαρισμένος και πολύ στεναχωρημένος δηλώνει με αφορμή το δυσάρεστο περιστατικό με τους 5 πρώην συνοριοφύλακες ο Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς.

Μιλώντας σήμερα στην ΕΡΤ Ορεστιάδας δεν έκρυψε τα συναισθήματα που ένιωσε μαθαίνοντας τα γεγονότα και συνεχίζει ακόμη να δηλώνει ότι δεν μπορεί να διανοηθεί ότι υπάρχουν από την απέναντι πλευρά συνάδελφοι που κάνουν αποτρόπαιες κινήσεις τη στιγμή που οι  πολλοί δίνουν αγώνα με αίμα, για να κρατήσουν τα σύνορα καθαρά, αποτρέποντας τα εγκληματικά κυκλώματα των διακινητών.

Μετα τα γεγονότα του Σουφλίου το 2018 όπου οι δυο συλληφθέντες συνοριοφυλακες  βρίσκονται ακόμη στη φυλακή, έρχεται η στιγμή που άλλη μια σοβαρότερη αυτή τη φορά υπόθεση να ταράξει την συναδελφική ηρεμία.

Ο κ Γιαλαμάς δηλώνει ότι οι συγκεκριμένοι συνάδελφοι έχουν δώσει πάρα πολλές  επιτυχίες τα τελευταία χρόνια στην Ελληνική Αστυνομία γι’ αυτό και η απογοήτευση  και ένα μεγάλο γιατί κυριαρχούν στα συναισθήματα του.

Ο ίδιος εύχεται «να υπάρξει αυτοκάθαρση στις τάξεις μας. Εμείς τιμάμε το Εθνόσημο, τιμούμε τη φύλαξη των συνόρων και κανένα γεγονός δεν θα αμαυρώσει τον αγώνα μας. Δεν θέλουμε διαφθορά στις τάξεις μας και κυρίως τι δρόμο θα δείξουμε στους νέους συναδέλφους μας»

Παραδέχθηκε ότι υπάρχει μια καχυποψία  μερίδας πολιτών προς το πρόσωπο τους όμως η πλειοψηφία θα συνεχίζει να είναι δίπλα τους.

Ένα τέτοιο γεγονός τους έφερε πιο κοντά με την Πανελλήνια  Ένωση Συνοριοφυλάκων μετα και την πρόσφατη σχετικά αποχώρηση τους από το ΔΣ όμως ο ίδιος θεωρεί ότι θα πρέπει να λειτουργούμε ενωτικά, να βάζουμε νερό στο κρασί μας, να έχουμε μια κοινή γραμμή όταν οι συνθήκες δυσκολεύουν και έχουν να κάνουν με το μεταναστευτικό και την φύλαξη της χώρας.

Και ενώ όλοι περιμένουν την απόφαση του δικαστηρίου ο κ Γιαλαμας ζήτησε να σκύψουμε όλοι με σεβασμό στο δράμα των οικογενειών των συνοριοφυλάκων εκεί όπου υπάρχουν γυναίκες και παιδιά.

Να σημειωθεί ότι οι πρώην συνοριοφυλακες δεν ήταν μέλη της Ένωσης αφού επιθυμούσαν να ενταχθούν σε κάποια άλλη Ένωση .

Χρυσοβαλάντης Γιαλαμάς, Πρόεδρος της Ένωσης Συνοριοφυλάκων Έβρου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος