Aθ. Τσώνης: «Το 80% των επισκεπτών στην ΑΜΘ έρχονται οδικώς»

«Είναι σημαντικό το θέμα των υποδομών στον κλάδο των μεταφορών και των ταξιδιών και στον τουρισμό εν γένει, ειδικά στην Περιφέρεια ΑΜΘ που στο μεγαλύτερο ποσοστό της τροφοδοτείται από επισκέπτες του οδικού τουρισμού -περίπου 80% είναι το ποσοστό των πολιτών που επισκέπτονται την περιοχή μέσω του οδικού δικτύου» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπ. Τουρισμού, Αθανάσιος Τσώνης, με αφορμή το 2ο Διεθνές συνέδριο για τις συνδυασμένες μεταφορές, οι εργασίες του οποίου ξεκινούν αύριο στην Αλεξανδρούπολη.

Όπως επισήμανε, «η ανάγκη ενός άρτιου και λειτουργικού οδικού δικτύου σε συνδυασμό με τις κατάλληλες δομές στους συνοριακούς σταθμούς, είναι εκ των ουκ άνευ».

Το συνέδριο διοργανώνει το Τμήμα Οικονομικών Επιστημών του ΔΠΘ με την υποστήριξη των ερευνητικών υποδομών Enirisst και Enirisst plus.

Σκοπός του συνεδρίου είναι να αναδειχτούν οι εξελίξεις και οι τάσεις στην αγορά των μεταφορών με έμφαση στις επιπτώσεις στον τουρισμό και την ενέργεια, προσδοκώντας να συνδεθεί το παραγόμενο έργο από τους ερευνητικούς φορείς με τις ανάγκες της αγοράς και της παραγωγής.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος