Αθ. Τσώνης: «Μείναμε άφωνοι με την απόφαση να μην ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας»

«Μείναμε άφωνοι με την απόφαση να μην ανοίξει ο μεθοριακός σταθμός της Νυμφαίας», δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού ΑΜΘ, Θανάσης Τσώνης, υπογραμμίζοντας πως «όταν μιλάμε για τα σύνορα μιας χώρας δεν ευθύνεται ο αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού που πολλοί κατηγόρησαν, ούτε το υπουργείο Τουρισμού. Μάλιστα σύμφωνα με την ΚΥΑ που εκδόθηκε και την συνυπογράφουν εννιά υπουργεία δεν είναι μέσα το υπουργείο Τουρισμού».

Όπως εξήγησε, «όλο το προηγούμενο διάστημα μήνες πριν, για μη γίνουμε στο ίδιο έργο θεατές όπως και πέρυσι που δεν άνοιξε ο μεθοριακός σταθμός, επιλέξαμε σαν περιφέρεια μαζί με τα συναρμόδια υπουργεία να ανοίξουμε πιλοτικά τον συγκεκριμένο σταθμό προκειμένου να δούμε τα προβλήματα που υπάρχουν και να τα επιλύσουμε. Όλο το διάστημα του ανοίγματος κάναμε επαφές συνεχώς με τα υπουργεία και προτείναμε λύσεις για ενίσχυση υποδομών ενώ παίρναμε διαβεβαιώσεις ότι όλα κυλούν ομαλά και δεν έχουμε κανένα πρόβλημα. Μετά λοιπόν από 26 ημέρες που τελειώνει το πιλοτικό πρόγραμμα και δεν έχουμε καμιά ενημέρωση σαν τα επίσημα για τις προθέσεις που υπάρχουν περί κλεισίματος, έρχεται η επίσημη ημέρα ανοίγματος του τουρισμού και υπογράφεται μια ΚΥΑ που κλείνει τον συγκεκριμένο μεθοριακό σταθμό και μένουμε άφωνοι».

Όπως διευκρίνισε, «οι συνοριακοί σταθμοί της Περιφέρειας ΑΜΘ είναι ένα σημαντικό κομμάτι που ποντάραμε εμείς όλο το προηγούμενο διάστημα και συγκεκριμένα στον οδικό τουρισμό, καθώς η περιοχή μας γειτνιάζει με τα Βαλκάνια που είναι κύριοι ‘πελάτες’ για την ΑΜΘ, οπότε για εμάς το άνοιγμα των συνόρων και συνοριακών σταθμών είναι επιβεβλημένο».

Αναφερόμενος στη γενικότερη εικόνα του τουρισμού για την φετινή σεζόν, ο κ. Τσώνης εκτίμησε πως σε πανελλαδικό επίπεδο δεν προβλέπεται να παρουσιάσει υψηλούς ρυθμούς, ωστόσο οι προσδοκίες αυξάνονται για το δίμηνο Ιουλίου – Αυγούστου καθώς και για το διάστημα του Σεπτεμβρίου.

«Τα δεδομένα θα είναι καλύτερα από τα περσινά σε καμιά περίπτωση όμως δεν θα είναι τα νούμερα του 2019», είπε και πρόσθεσε: «Οι φόβοι μας επικεντρώνονται στο να κρατηθούν χαμηλά τα επιδημιολογικά δεδομένα και να μην επιβληθούν τοπικά lockdown».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος