Αστροναύτης της NASA έρχεται στην Αλεξανδρούπολη- Η Bonnie J. Dunbar θα «ταξιδέψει» το κοινό στο διάστημα

Μία σπάνια ευκαιρία να γνωρίσει κανείς από κοντά έναν άνθρωπο που ταξίδεψε στο διάστημα και να μάθει για την εμπειρία αλλά και τις προκλήσεις, θα έχουν οι λάτρεις του διαστήματος καθώς η Αλεξανδρούπολη ετοιμάζεται να «συναντήσει» αυτόν τον συναρπαστικό κόσμο.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ertnews.gr, πρόκειται για την επίσκεψη της πρώην αστροναύτη της NASA Bonnie J. Dunbar η οποία, ως προσκεκλημένη του δήμου Αλεξανδρούπολης, έρχεται στην πρωτεύουσα του Έβρου, στο πλαίσιο του εορτασμού των Ελευθερίων 2026, για μία μοναδική εκδήλωση για μαθητές, νέους και το ευρύ κοινό.

Η Dr. Dunbar έγινε αστροναύτης της NASA τον Αύγουστο του 1981, και από το 1985 έως το 1998 συμμετείχε σε πέντε ιστορικές αποστολές στο διάστημα και έχει καταγράψει περισσότερες από 50 ημέρες σε τροχιά. Σήμερα,  είναι καθηγήτρια Αεροδιαστημικής Μηχανικής.

Στην εκδήλωση με τίτλο «Από τη Γη στο Διάστημα: Μια συνάντηση με αστροναύτη της NASA» η πρώην αστροναύτης θα βρίσκεται στον χώρο του κτιρίου της Τράπεζας της Ελλάδος, στις 22 Μαϊου όπου θα υποδεχθεί τους λάτρεις του διαστήματος για να τους «ταξιδέψει» σε ένα συναρπαστικό κόσμο που ξεπερνά τα όρια της Γης.

Ρεπορτάζ: Δήμητρα Παρασκευοπούλου

Φωτό:Αρχείο ertnews

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος