Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης: Μόνιμη έκθεση με σημαντικά αρχαία ευρήματα από την 6η χιλιετία π.χ

Τον Μάρτιο αναμένεται να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες στο Αρχαιολογικό Μουσείο Αλεξανδρούπολης προκειμένου να στηθεί η μόνιμη έκθεση η οποία θα περιλαμβάνει ευρήματα από ολόκληρη την περιοχή του Εβρου που χρονολογούνται από την 6η χιλιετία π.χ μέχρι τον 4ο και 5ο αιώνα μ.χ.

«Είμαστε στο τελικό στάδιο ετοιμάζεται η μόνιμη έκθεση, γίνονται οι οριστικές διευθετήσεις εντός της έκθεσης και φιλοδοξούμε ότι την Άνοιξη θα ανοίξει για το κοινό,» ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας η κ. Τερζόπουλου Δόμνα προϊσταμένη Εφορείας Αρχαιοτήτων Εβρου, υπογραμμίζοντας πως «η έκθεση θα περιλαμβάνει περισσότερα από 1000 αντικείμενα, είναι τα ευρήματα από την Αρχαία Ζώνη από τον νεολιθικό οικισμό της Μάκρης και από διάφορες θέσεις του νομού καθώς και από τους ταφικούς τύμβους.»

Η κ. Τερζοπούλου αναφέρθηκε και στο κλείσιμο του Βυζαντινού Μουσείου Διδυμοτείχου λόγω έλλειψης φυλακτών προσωπικού.

«Μέχρι τον Απρίλιο δεν μπορούμε να λειτουργήσουμε το Βυζαντινό Μουσείο Διδυμοτείχου με κανονική ροή επισκεπτών και κανονικό ωράριο. Το φθινόπωρο μπορεί να έγινε η πρόσληψη ενός φύλακα αλλά ένα άτομο δεν επαρκεί για την ασφαλή λειτουργία του Μουσείου» είπε ,υπογραμμίζοντας πως «το Μουσείο θα ανοίγει αποκλειστικά και μόνο για προγραμματισμένες επισκέψεις σχολικών μονάδων με περιορισμένο αριθμό ,μετά από ειδοποίηση.»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος