Αποζημιώσεις ύψους 2 εκ ευρώ από τον ΕΛΓΑ στους αγρότες του Έβρου (ηχητικό)

Μέσα στον Μάρτιο θα αποζημιωθούν οι μέχρι τώρα εκκρεμότητες που έχει ο ΕΛΓΑ προς τους αγρότες και κτηνοτρόφους του  Έβρου σύμφωνα με όσα δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο  θεματικός Αντιπεριφερειάρχης Πρωτογενούς Τομέα ΑΜΘ Βασίλης Δελησταμάτης, με αφορμή την σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Αλεξανδρούπολη παρουσία του  Αντιπροέδρου του ΕΛΓΑ Νικολάου Δούκα.

Οι αποζημιώσεις αφορούν ζημίες στην παραγωγή σκόρδων στη Βυσσα, χαλαζόπτωσης στις περιοχές Πέπλου και Βρυσούλας , καύσωνα στις βιομηχανικές καλλιέργειες φασολιών και κολοκύθας καθώς και χαλαζιού και πλημμυρών στην περιοχή Διδυμοτείχου.

Πρόκειται συνολικά για ένα ποσό της τάξης των 2 εκ ,ευρώ το οποίο θα τονώσει την αγορά της περιοχής και θα ανακουφίσει του αγρότες από τα χρέη τους, ενισχύοντας  τις  αγορές αγροτικών εφοδίων για την επερχόμενη σπορά.

Υπάρχει ένα μικρό ποσό ύψους 200.000 ευρώ που αφορά τις ζημίες στους βαμβακοπαραγωγούς το οποίο θα καταβληθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

Η συνάντηση  με τον κ Δούκα πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Αντιπεριφερειαρχη Έβρου Δημήτρη Πετροβιτς ο οποίος έκανε ιδιαίτερη αναφορά στα διαχρονικά  προβλήματα που προκαλούνται στους αγρότες και κτηνοτρόφους του νομού από τι φυσικές καταστροφές εκφράζοντας παράλληλα την ικανοποίησή του για τη συνεργασία που έχουν οι αρμόδιες υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής της Περιφερειακής Ενότητας Έβρου με το υποκατάστημα του ΕΛΓΑ στην περιοχή, η οποία στοχεύει στην επιτάχυνση των διαδικασιών εκτίμησης των ζημιών και κατά συνέπεια των αποζημιώσεων. Στη συνάντηση συμμετείχε και ο προϊστάμενος του υποκαταστήματος ΕΛΓΑ της Αλεξανδρούπολης Δημήτριος Πανταζής.

Ο κ Δελησταματης σχολάζοντας την αποψίλωση  που επικρατεί στον ΕΛΓΑ σε γεωπόνους λόγω κινητικότητας , ανέφερε ότι ο οργανισμός έχει πιάσει το όριο του 65% οπότε δεν υπάρχει δυνατότητα  άλλων μετακινήσεων αλλά συγχρόνως με τις  8μηνες συμβάσεις γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν τα κενά που δημιουργούνται.

«Υπάρχει ανάγκη να έρθουν γεωπόνοι στο Υποκατάστημα  Αλεξανδρούπολης αλλά προς το παρόν αυτό λύνεται με τους συμβασιούχους» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος