Αποδεκτά τα πιστοποιητικά Covid των αλλοδαπών στην Αλεξανδρούπολη

Η αυξημένη παρουσία στην Αλεξανδρούπολη Αμερικανών στρατιωτών και πολιτών λόγω των στρατιωτικών επιχειρήσεων στην ευρύτερη περιοχή,  δημιούργησε προβλήματα στις συναλλαγές τους με τα  καταστήματα της πόλης.

Το πρόβλημα δημιουργήθηκε όταν διαπιστώθηκε πως τα πιστοποιητικά εμβολιασμού τους δεν αναγνωριζόταν από τα συστήματα ελέγχου που διαθέτουν οι ιδιοκτήτες εμπορικών και καταστημάτων αλλά και εστίασης, κάτι που δεν επιτρέπει την είσοδο τους σε αυτά με ότι αυτό συνεπάγεται.

Το ζήτημα  ετέθη υπόψη των αρμοδίων φορέων και αυτό είχε σαν συνέπεια την έκδοση ανακοίνωσης από το Επιμελητήριο Έβρου με την οποία ενημερώνει, ότι τα αμερικάνικα πιστοποιητικά πρέπει να γίνονται δεκτά εφόσον συνοδεύονται και από έγγραφο ταυτοποίησης του ατόμου χωρίς να σκανάρονται από την ειδική εφαρμογή.

Στην ανακοίνωση το επιμελητήριο επισυνάπτει σχετικό απόσπασμα της κείμενης νομοθεσίας με βάση το οποίο οι καταστηματάρχες μπορούν να δέχονται πιστοποιητικά αλλοδαπών.

Η εγκύκλιος αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Η είσοδος και εξυπηρέτηση αλλοδαπών πελατών που διαθέτουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πρόσφατης ασθένειας από χώρα εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης επιτρέπεται με απλή επίδειξη του πιστοποιητικού σε έντυπη μορφή και επίδειξη εγγράφου που αποδεικνύει την ταυτότητα (διαβατήριο), χωρίς να απαιτείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας με τη χρήση της προβλεπόμενης εφαρμογής COVID Free GR”. (παρ 2 του άρθρου 9 της ΚΥΑ Δ1α/ΓΠ.οικ.69136 (Β’ 5138)/ “Επείγοντα μέτρα για την προστασία της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού COVID-19”)»

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος