Αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο οι εκπαιδευτικοί του Έβρου

Κάθετα αντίθετοι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας με τίτλο «αναβάθμιση σχολείων και ενδυνάμωση των εκπαιδευτικών», το οποίο αναμένεται σύντομα να κατατεθεί προς συζήτηση, είναι οι εκπαιδευτικοί του Έβρου.

Στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου οι πρόεδροι της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης και της Α ΈΛΜΕ Έβρου, δήλωσαν πως «το νέο νομοσχέδιο χτυπά έντονα τη συλλογικότητα, τη δημοκρατία, τη συνεργατικότητα και ένα σχολείο ανοιχτό με προοπτική και όραμα».

«Είμαστε κατηγορηματικά αντίθετοι απέναντι στο νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας. Διαφωνούμε όσον αφορά το σχολείο που θα δημιουργήσει, ένα σχολείο αποστεωμένο, φτωχό, χωρίς όραμα, με μαθητές εκπαιδευτικούς και γονείς αποδυναμωμένους», σχολίασε η πρόεδρος του συλλόγου εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, Ζωή Κάλτσου.

«Για εμάς σχολείο σημαίνει δημοκρατία, σημαίνει αξίες και αυτά δουλεύονται μέσα από την συλλογικότητα μέσα από την συνεργασία,» είπε ο πρόεδρος της Α΄ΕΛΜΕ Έβρου, Θανάσης Καραγεωργίου.

Στον τρίτο πυλώνα του νομοσχεδίου που αφορά την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών αναφέρθηκε ο Γενικός Γραμματέας του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αλεξανδρούπολης, Δημήτρης Σερμπέζης εκφράζοντας την αντίθεση του.

«Αντιδρούμε γιατί αυτή δεν είναι αξιολόγηση, αλλά ασφυκτικός έλεγχος των εκπαιδευτικών», είπε και σημείωσε χαρακτηριστικά πως «δεν θα συναινέσουμε να υποβαθμιστεί ακόμη περισσότερο η δημόσια δωρεάν Παιδεία».

«Με το νομοσχέδιο αυτό και η κάλυψη των στοιχειωδών αναγκών των σχολείων των μαθητών των εκπαιδευτικών θα γίνεται με τους γονείς να βάζουν πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη και κυρίως από τους χορηγούς, εάν θα βρίσκονται και εάν θα θέλουν να χρηματοδοτήσουν ένα σχολείο», είπε το μέλος του Δ.Σ της Α ΈΛΜΕ Έβρου Νίκη Δραμανίδη. Τόνισε πως με αυτόν τον τρόπο ανοίγει ο δρόμος για την οριστική απαλλαγή του κράτους και από την χρηματοδότηση των σχολείων, αλλά και από τις προσλήψεις των εκπαιδευτικών που στόχος είναι να περάσουν ολοκληρωτικά στους δήμους, όπως προβλέπει, άλλωστε, και το σχέδιο Πισσαρίδη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος