Αναβιώνει το “Σουφλιώτικο Νυχτέριο”

Την αναβίωση του εθίμου «Σουφλιώτικο Νυχτέρι» διοργανώνουν , την Κυριακή , 3 Μαρτίου, το Λαογραφικό Μουσείο «Τα Γνάφαλα», το Μουσείο Τέχνης Μεταξιού, ο παραδοσιακός ξενώνας «Το Κουκούλι» και το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς.

Τι είναι το Νυχτέρι

«Τα «νυχτέρια» ήταν βραδιές που περνούσαν οι Σουφλιώτες στα σπίτια τους, με παρέες, γλεντώντας με φαγητό, ποτό, τραγούδια, χορό και πικάντικες ιστορίες. Τα μεγαλύτερα και καλύτερα νυχτέρια πραγματοποιούνταν στην περίοδο του Τριωδίου. Βασικός στόχος της δράσης είναι η καταγραφή και διάσωση εθίμων που είναι συνδεδεμένα με την περιοχή» .

Το έθιμο θα αναβιώσει με ζωντανή παραδοσιακή μουσική, τραγούδι και τοπικά εδέσματα, στον ξενώνα «Το Κουκούλι», στο Σουφλί, ενώ η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Γίνε μέλος στο κανάλι μας στο Viber

Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος