Αναβιώνει ο Μοναχισμός μετά από 6,5 αιώνες!

Μετά από 650 χρόνια απουσίας, ο Μοναχισμός αναβιώνει, στο Διδυμότειχο με την ενθρόνιση του  νεοεκλεγέντος Καθηγούμενου π. Κύριλλου Κολτσίδη που πραγματοποιήθηκε χθες, στην νεοπαγή Μονή της Αγίας Παρασκευής που πρόσφατα ανακαινίστηκε για τον σκοπό αυτό.

Στο Διδυμότειχο,  ένα φημισμένο  για την προσφορά του Μοναστικό Κέντρο από την εποχή του Ιωάννη Καντακουζηνού όπου άκμασε η θεολογική σκέψη, έρχεται σήμερα μετά από διακοπή 6,5 αιώνων από την κατάληψη της πόλης από τους Οθωμανούς,  «να συγκροτείται εκ νέου μια μοναχική αδελφότητα για να αποτελέσει φάρο και προπύργιο της Ορθοδοξίας σ αυτή την ακριτική περιοχή» τονίζει σε δηλώσεις του     στην ΕΡΤ Ορεστιάδας ο Μητροπολίτης ΔΟΣ κ. Δαμασκηνός.

Ο Ηγούμενος, πανοσιολογιότατος π. Κύριλλος Κολτσιδης μιλώντας με την σειρά του στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, απεύθυνε κάλεσμα « σε ένα πνευματικό αγώνα,  μια  πνευματική εγρήγορση για την ανασυγκρότηση της Μονής.»

Να σημειωθεί ότι στη  Μονή  διαμένει   ο  Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός μαζί με 11μελη αδελφότητα. Θα είναι ανοιχτή καθημερινά από το πρωί μέχρι το απόγευμα. Το μοναδικό ιερό μυστήριο που θα τελείται είναι της βαπτίσεως, ενώ κάθε Πέμπτη βράδυ και Σάββατο πρωί θα τελείται θεία λειτουργία.

Αναβιώνει ο Μοναχισμός μετά από 6,5 αιώνες!

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος