Αναβιώνει φέτος η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου (ηχητικό)

Ένας θεσμός που αναβιώνει πάνω από έξι δεκαετίες στο Διδυμότειχο, η Εμποροπανήγυρη,  μετά από απουσία δυο χρόνων λόγω πανδημίας, ανοίγει τις πύλες της, το δεύτερο δεκαήμερο Σεπτεμβρίου.Αυτό συζητήθηκε στην πρόσφατη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου καθορίσθηκαν τα τέλη ενοικίασης των χώρων που διατίθενται για το σκοπό αυτό.

Από  15 μέχρι  18 Σεπτεμβρίου στον περιφερειακό δρόμο της πόλης, επαγγελματίες από κάθε περιοχή της Ελλάδας πρόκειται να κατασκηνώσουν,  πουλώντας τις πραμάτειες τους.

Είναι ένας θεσμός που αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον και προσμονή από τους κατοίκους του νομού και της περιφέρειας ολόκληρης αφού όπως διαπιστώνεται πολλοί διανύουν εκατοντάδες χιλιόμετρα για να την επισκεφθούν.

Ο δήμαρχος της πόλης  Ρωμύλος Χατζηγιάννογλου μιλώντας στην ΕΡΤ Ορεστιάδας τόνισε ότι φέτος ο χώρος της εμποροπανήγυρης θα είναι πιο συμπυκνωμένος ώστε να είναι κοντά ο ένας πωλητής με τον άλλο προσδίδοντας αυτή τη ζεστή χαρούμενη ατμόσφαιρα που είχε ο θεσμός τα προηγούμενα χρόνια.

Αναβιώνει φέτος η Εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου (ηχητικό)Για το σκοπό αυτό η εμποροπανήγυρη θα εκτείνεται από τον κόμβο Ελληνοχωριου μέχρι τις Εργατικές κατοικίες προσπαθώντας να  κλείσουν όλες οι παράπλευρες θέσεις ώστε να είναι γεμάτο.

Μάλιστα στην τελευταία συνεδρίαση ψηφίσθηκε και η μείωση των τελών ενοικίασης ώστε οι περισσότεροι να επιλέξουν την εμποροπανήγυρη Διδυμοτείχου, πράγμα που σημαίνει ποσοστό έκπτωσης 30% για τους πλανόδιους ΑΜΕΑ και 50% για τους ντόπιους επαγγελματίες.

Πολλές είναι οι συμμετοχές μέχρι στιγμής μετα από μια αποχή δυο χρόνων υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους πωλητές διότι η αγορά της εμποροπανήγυρης Διδυμοτείχου, θεωρείται πολλή δυνατή.

Στις προθέσεις της δημοτικής αρχής είναι να τηρηθούν όσο γίνεται και τα μέτρα προφύλαξης λόγω  Covid ενώ έχει δρομολογηθεί και ο φάκελος ανάπλασης της περιοχής μεταξύ  των δυο κόμβων Ορεστιάδας και Ελληνοχωριου στην οποία εκτός των άλλων θα περιλαμβάνεται και χώρος μόνιμων εγκαταστάσεων για την εμποροπανήγυρη.

Όλα εξαρτώνται από το πόσο δυνατά θα τρέξει το φάκελο η Περιφέρεια ΑΜ Θ  ανέφερε ο κ . Χατζηγιαννογλου, επισημαίνοντας ότι όλα έχουν να κάνουν και με το Νέο Σχέδιο Πόλεως το οποίο ξεκίνησε η δημοτική Αρχή Τοκαμανη,  η δημοτική αρχή Πατσιουρίδη δεν είχε κάνει και ιδιαίτερο,  και ήρθε μετα από χρόνια η σειρά της σημερινής δημοτικής αρχής να το προωθήσει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος