Αναβαθμίζεται ενεργειακά το Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης

Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση της Πράξης «Ενεργειακή Αναβάθμιση Υποδομών στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης» μεταξύ του Δήμου Αλεξανδρούπολης και του Γενικού Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου υπέγραψαν ο Δήμαρχος Γιάννης Ζαμπούκης και ο Διοικητής Βαγγέλης Ρούφος

Η προγραμματική σύμβαση αφορά στην παροχή από πλευράς του Δήμου Αλεξανδρούπολης της τεχνικής επάρκειας για την υλοποίηση της πράξης, καθώς το ΠΓΝ Αλεξανδρούπολης δε διαθέτει την απαιτούμενη τεχνική επάρκεια.

Σκοπός του έργου είναι η μείωση της κατανάλωσης ενέργειας και η μείωση των εκπομπών CO2, μέσω της βελτίωσης της ενεργειακής απόδοσης και της εγκατάστασης συστήματος τριπαραγωγής ηλεκτρισμού-θερμότητας/ψύξης, της υιοθέτησης ενεργειακά αποδοτικών συστημάτων για την ψύξη των χώρων, την παραγωγή πεπιεσμένου αέρα, την αντικατάσταση συμβατικών φωτιστικών και λαμπτήρων με αντίστοιχα τεχνολογίας LED, καθώς και μέσω εφαρμογής τεχνολογιών εξοικονόμησης ενέργειας.

«Είναι μεγάλη μας χαρά που υπογράφουμε αυτή την προγραμματική σύμβαση με το ΠΓΝΑ, το δικό μας νοσοκομείο. Χαιρόμαστε που είμαστε σε θέση να μοιραζόμαστε το ανθρώπινο δυναμικό μας με τις εξειδικευμένες του γνώσεις προκειμένου να συνδράμουμε στην υλοποίηση του έργου της ενεργειακής αναβάθμισης του νοσοκομείου, ενός έργου με πολλαπλά περιβαλλοντικά οφέλη», σχολίασε σε δηλώσεις του ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Γιάννης Ζαμπούκης.

Από την πλευρά του ο Διοικητής του ΠΓΝΑ Ευάγγελος Ρούφος σχολίασε πως «πρόκειται για ένα έργο ενεργειακής αναβάθμισης με συμπαραγωγή ηλεκτρικού ρεύματος με φυσικό αέριο, που στόχο έχει να καταστήσει το νοσοκομείο μας ενεργειακά αυτόνομο τουλάχιστον κατά 50%. Σκοπός μας είναι να ακολουθήσουν και άλλα έργα που θα εξασφαλίσουν την ενεργειακή του αυτονομία».

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος