“Αναμένεται μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί”, σύμφωνα με τον πρόεδρο των Αρτοποιών Έβρου (ηχητικό)

Την πεποίθηση ότι κάθε ανατίμηση του ψωμιού θα γίνει σε λογικά πλαίσια, εξέφρασε με δηλώσεις του  στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Έβρου, Κώστας Κεβρεκίδης.

«Αν και περνάμε μια πολύ δύσκολη κατάσταση όπως τόνισε εάν και δεν προλαβαίνουμε να  πάρουμε ανάσα, παρ’ όλα αυτά πιστεύω ότι ο κάθε συνάδελφος αρτοποιός θα κοιτάξει τι γίνεται γύρω του και αντιλαμβανόμενος ότι ο κόσμος δεν μπορεί να τα βγάλει πέρα θα σκεφτεί πόσο και αν θα αυξήσει το ψωμί», σημείωσε.

Δεν απέκλεισε το γεγονός της ανατίμησης σε όσους το τολμήσουν, όμως διαβεβαίωσε ότι δεν πρόκειται αυτή να ξεπεράσει το εικοσάλεπτο.

«Το ψωμί είναι αδιατίμητο – τόνισε – και ο κάθε αρτοποιός θα δώσει την αύξηση εκείνη ανάλογα με τα έξοδα που ο ίδιος έχει.»

Αν και η ενεργειακή ανάσα τους  έδωσε κουράγιο, η αύξηση στο αλεύρι της τάξης του 60%, αλλά και ο τριπλασιασμός της τιμής του ηλιέλαιου που αποτελεί μια από τις βασικές πρώτες ύλες της δουλειάς, τους οδηγεί στην απόφαση της ανατίμησης.

Παράθυρο αισιοδοξίας αποτελεί η πληροφορία ότι υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να ανακοινωθεί η μείωση του ΦΠΑ στο ψωμί από το 13% στο 6%, κάτι που αυτόματα θα οδηγήσει στην παραμονή της τιμής στα ίδια επίπεδα ή στην ελάχιστη αύξηση της. «Το ζητήσαμε πολλές φορές σε κάθε συνάντηση μας και ίσως έχουμε σύντομα την επίσημη ανακοίνωση».

Ως γνωστόν η αύξηση αυτή γίνεται λόγω της έλλειψης μαλακού σταριού στη χώρα με τα  γεγονότα Ρωσίας Ουκρανίας και με δεδομένο το γεγονός ότι η χώρα μας έχει έλλειμα σε αυτό, αφού στην Ελλάδα καλλιεργείται το σκληρό στάρι λόγω της ικανοποιητικής επιδότησης του.

«Αν και είναι πολύ δύσκολο εγώ τους προτρέπω αν μπορούν να αντέξουν και να επιδοτήσουν οι ίδιοι την τιμή στο ψωμί”, προτρέπει ο πρόεδρος των Αρτοποιών, που δυστυχώς όπως λέει “σήμερα σε μια επιχείρηση δουλεύουν τέσσερα άτομα για να βγάζουν μεροκάματο μόνο τα τρία”.

«Κουράγιο, εμείς πονάμε πιο πολύ κι εμείς δεν θέλουμε αλλά δε γίνεται αλλιώς», καταλήγει.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος