Αν. Μακεδονία & Θράκη – Aθ. Τσώνης: «Με θετικό πρόσημο η τουριστική χρονιά – Στο φουλ οι μηχανές για το 2023»

«Είμαστε ιδιαίτερα ικανοποιημένοι από την τουριστική χρονιά του 2022 καθώς έκλεισε με θετικό πρόσημο, ενώ για το 2023 οι μηχανές δουλεύουν στο φουλ,» δήλωσε στην ΕΡΤ Ορεστιάδας, ο εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού της Περιφέρειας ΑΜΘ κ. Αθανάσιος Τσώνης, και τόνισε πως «δεν εφησυχάζουμε, συνεχίζουμε με ακόμη μεγαλύτερη ένταση καθώς στόχος μας είναι να πάμε σε μια 12μηνη Τουριστική Ανάπτυξη.»

«Οι στόχοι μας επετεύχθησαν και σε ορισμένες περιπτώσεις τους ξεπεράσαμε και αυτό συμβαίνει γιατί ο τουρισμός έχει μπει στον κεντρικό πυλώνα του Στρατηγικού Σχεδιασμού της Διοίκησης,» είπε ο κ. Τσώνης και τόνισε πως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια γιατί συνδυάζει και τουριστική προβολή τόσο σε Ελλάδα και εξωτερικό, αλλά και σε βελτίωση των υποδομών όσο αφορά το κομμάτι της προσβασιμότητας και το κομμάτι της Τουριστικής ανάπτυξης.

Σύμφωνα με τον κ. Τσώνη και το 2023 ξεκίνησε θετικά και αυτό το αποδεικνύουν τα νούμερα από τους ξενοδόχους και τα ενοικιαζόμενα δωμάτια καθώς τα ποσοστά κάλυψης είναι μεγάλα. «Στόχος μας είναι το αποτύπωμα του τουρισμού να το δει και ο τελευταίος πολίτης της ΑΜΘ και αυτό θα επιτευχθεί μόνο όταν συνδυαστούν όλοι οι παράγοντες,» είπε.

Ο ίδιος επεσήμανε πως η Αλεξανδρούπολη έχει καταστεί City break προορισμός καθώς υπάρχει έντονη κινητικότητα από τις χώρες των Βαλκανίων κυρίως από την Βουλγαρία και την Τουρκία στις οποίες είχε στοχεύσει όλα τα προηγούμενα χρόνια η Περιφέρεια ΑΜΘ.

Η Περιφέρεια ΑΜΘ όμως δεν μένει μόνο στις παραδοσιακές αγορές ανοίγει και καινούργιες όπως είναι η Κύπρος , η Σουηδία, αλλά και η Ισπανία. «Δεν χάνουμε ευκαιρία να συμμετέχουμε σε κάθε έκθεση του ΕΟΤ και να έχουμε μια δυναμική παρουσία όπου διαφημίζουμε την περιοχή ,ενώ συνεχίζεται το πρόγραμμα τουριστικής προβολής με παρουσίαση της περιοχής μέσα από κοινωνικά δίκτυα , περιοδικά, όχι μόνο στο Εξωτερικό ,αλλά και στο εσωτερικό,» κατέληξε.

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος