Αλεξανδρούπολη: Τοποθετήθηκε το γλυπτό του Κ. Γεωργίου

Το έργο “ANATASIS DELTA” του διεθνώς καταξιωμένου γλύπτη, Κωστή Γεωργίου τοποθετήθηκε στην άκρη της πλατείας του Φάρου στην παραλιακή λεωφόρο, στο σημείο που οδηγεί στο λιμάνι και στο σιδηροδρομικό σταθμό της πόλης, καθιστώντας το σημείο, πόλο έλξης για τους δημότες αλλά και για τους τουρίστες της Αλεξανδρούπολης.Το έργο αποτελείται από 7 μορφές τοποθετημένες ανά ομάδα η μια πάνω στην άλλη .
Ο Κωστής Γεωργίου εκθέτει στα μεγαλύτερα μουσεία της Ευρώπης, Κίνας, Ιαπωνίας, κ.α.. Πρόσφατα η αναδρομική του έκθεση που ξεκίνησε από το διάσημο μουσείο «ΣΟΥΤΣΧΟΥ» στην Κίνα μεταφέρθηκε στο μουσείο «ΣΑΑΝΞΙ» και σε άλλα μουσεία της Κίνας και ταξίδεψε στη συνέχεια στο Σικάγο, στις Βρυξέλλες (στο Μουσείο UCCLE), στη Γαλλία (στο MUSEEE D’ ANGLET) για να καταλήξει τελικά στο μουσείο Μπενάκη.
Eν τω μεταξύ την αντίδραση του εξέφρασε ο επικεφαλής της Δημοτικής παράταξης «ΑΝΑΣΑ» Παύλος Μιχαηλίδης ο οποίος με ανακοίνωση του δεσμεύθηκε ότι ,θα αλλάξει την θέση του γλυπτού το οποίο βρίσκεται- δίπλα στο Ηρώον των Βιζβύζηδων Θρακών Αγωνιστών του 1821 -μόλις αποκτήσει την πλειοψηφία στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Όπως εξηγεί: πρώτον διότι δημιουργεί θέματα προσβασιμότητας, αλλά κυρίως διότι δεν συνάδει με τους Θρακιώτες Ήρωες Αγωνιστές του 1821. Εξάλλου είναι εντελώς λάθος να συγκεντρώνεις ασφυκτικά όλα τα γλυπτά, αγάλματα σε ένα συγκεκριμένο μέρος, την στιγμή που η πόλη στερείται δραματικά αναλόγων εικαστικών παρεμβάσεων στα περισσότερα από τα τουριστικά της σημεία (πλάτωμα δίπλα στην ΑΡΓΩ, στροφή της παραλιακής προς το Εγνατία, κλπ).

Σύνταξη: Όλγα Ορφανίδου

Όλες οι Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο,  στο ertnews.gr
Διάβασε όλες τις ειδήσεις μας στο Google
Κάνε like στη σελίδα μας στο Facebook
Ακολούθησε μας στο Twitter
Κάνε εγγραφή στο κανάλι μας στο Youtube
Προσοχή! Επιτρέπεται η αναδημοσίευση των πληροφοριών του παραπάνω άρθρου (όχι αυτολεξεί) ή μέρους αυτών μόνο αν:
– Αναφέρεται ως πηγή το ertnews.gr στο σημείο όπου γίνεται η αναφορά.
– Στο τέλος του άρθρου ως Πηγή
– Σε ένα από τα δύο σημεία να υπάρχει ενεργός σύνδεσμος